'Verloren jaar voor onderhoud ruiterpaden'

LELYSTAD • Za 4 februari 2017 | 15:08 • Zaterdag 4 februari 2017 | 15:08
Dit jaar dreigt een verloren jaar te worden voor het groot onderhoud aan de ruiterpaden in de Lelystadse bossen. Dat vreest het Paarden Platform Lelystad.

Het platform had gedacht dat er nu volop aan de paden zou worden gewerkt. Daaraan is de afgelopen vier jaar zo weinig gedaan, dat veel paden in het circa 40 kilometer lange routenet overwoekerd zijn geraakt. De gemeenteraad nam in november unaniem een motie aan om het onderhoud aan te pakken. Het is de bedoeling dat de gemeente eerst het groot onderhoud doet, waarna de paardenverenigingen het beheer overnemen.

'Geld voor onderhoud is er niet'
Op 26 januari had het platform een gesprek met twee ambtenaren van de gemeente, die lieten weten dat de benodigde vier ton voor het groot onderhoud er niet is. Verantwoordelijk wethouder John van den Heuvel zei dinsdag in een raadsbijeenkomst dat er met het platform een overeenkomst is gesloten. De gemeente onderzoekt nog of er binnen het bestaande budget geld is voor het onderhoud. Zo niet, dan zal de wethouder de raad dit voorjaar om extra geld vragen voor de begroting van 2018.

'Snelle actie nodig'
GroenLinks vindt dat de wethouder voortvarender aan de slag moet met het uitvoeren van de motie. De partij vindt dat het onderhoud desnoods in fasen kan worden uitgevoerd, om de kosten te spreiden.
Als niet nu met het snoeien en zagen langs de paden wordt begonnen, dan is dat vanwege het vogelbroedseizoen tot het najaar niet meer mogelijk, stelt het platform.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel