Noordoostpolder houdt vertrouwen in komst onderhoudshaven

URK • Ma 6 februari 2017 | 20:49 • Maandag 6 februari 2017 | 20:49
Wethouder Hans Wijnants van Noordoostpolder houdt vertrouwen in de komst van een buitendijkse onderhoudshaven bij Urk. Wel heeft de provincie volgens hem wat meer tijd nodig om alles tot een goed eind te brengen. Dat zei hij maandagavond tijdens een vergadering van de gemeenteraad.

De ChristenUnie/SGP uitte daar haar bezorgdheid, omdat zaterdag bekend werd dat de provincie de procedure tijdelijk heeft stilgelegd. Dat gebeurde omdat er nog altijd geen sluitende businesscase voor de haven is.

De partijen wilden van de wethouder weten hoe het project er precies voor staat. Wethouder Wijnants zei dat niet te kunnen vertellen. Volgens hem lopen er nog verschillende gesprekken.

Over één kam
De wethouder zei zich wel te storen aan een zinssnede uit een recente brief van de provincie aan Provinciale Staten. Daarin staat: "Ook de houding en rol van de gemeenten Urk en Noordoostpolder bieden nog onvoldoende houvast".

Wijnants vindt dat Noordoostpolder en Urk te veel over één kam worden geschoren. Dat heeft hij de provincie ook laten weten.

Volgens de plannen is de positie van Noordoostpolder in alle plannen helder weergegeven. De gemeente Noordoostpolder werkt mee als de financiering helemaal op orde is. Maar zover is het nog niet. Urk heeft problemen om de exploitatie van de haven rond te krijgen.

"Over drie weken sluitende businesscase"
De provincie probeert al geruime tijd met de gemeenten Urk en Noordoostpolder én het bedrijfsleven een businesscase voor de haven te maken. Pas als er die sluitende businesscase er ligt, wil Flevoland verder met het project. Een woordvoerder van de provincie zei maandag te verwachten dat de partijen er binnen drie weken uit zullen zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel