Raad wil meerdere opties voor nieuw zwembad

ZEEWOLDE • Di 7 februari 2017 | 21:59 • Dinsdag 7 februari 2017 | 21:59
Het voorstel van wethouder Rein Zijlstra van Zeewolde om op dezelfde plek een nieuw zwembad te bouwen en de aangrenzende sporthal te renoveren, kan op weinig steun rekenen in de gemeenteraad. Dat bleek dinsdagavond tijdens de commissievergadering Onderwijs en Welzijn.

Bijna alle partijen vinden dat de wethouder de raad meerdere scenario's had moeten voorleggen. Ook had onderzocht moeten worden wat de inwoners van de gemeente en de gebruikers van het sportcomplex willen. 

De wethouder stelde met zijn voorstel juist aan de wensen van de raad tegemoet te zijn gekomen. Sinds jaar en dag staat in de gemeentelijke stukken dat uiterlijk in 2019 zwembad Het Baken gerenoveerd moet worden. Daarvoor is ook geld in de begroting gereserveerd. Verder is er volgens hem nooit gesproken over het houden van allerlei andere onderzoeken. 

De gemeenteraad spreekt zich 23 februari tijdens de raadsvergadering uit over hoe er verder met het voorstel moet worden omgegaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel