Slachtoffer schietincident is 19-jarige vrouw

LELYSTAD
​Het slachtoffer van het schietincident dat dinsdag in de buurt van de Lelystadse rechtbank plaatsvond, is een 19-jarige vrouw. Dat meldt de politie. Een man 26 uit Lelystad is aangehouden als verdachte. Volgens de politie wordt hij verdacht van poging tot moord of doodslag.

Het slachtoffer werd rond 15:00 uur neergeschoten. Dat gebeurde aan de Schepenen, ter hoogte van de rechtbank. Na de melding van de schietpartij vonden agenten de vrouw gewond in een sloot. De man was ook nat, maar hij was zelf alweer uit het water geklommen. De politie onderzoekt nog waarom de twee in het water waren beland. Gehoopt wordt dat getuigen hier meer over kunnen vertellen.

De vrouw ligt nog in het ziekenhuis. Het is niet bekend wat de relatie tussen de man en de vrouw is. De verdachte zit nog vast. Hij zit in zogeheten beperking en mag alleen contact hebben met zijn advocaat. Hij wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

reacties (4)

 • Yvon

   

  Het schijnt dat iedereen al weet wat de oorzaak c.q. reden is van het gebeuren! Erbij geweest? Sommige opmerkingen vind ik wel erg rigoreus Was zij de oorzaak? Mocht hij een wapen hebben? En zo kunnen we nog wel doorgaan. Dit is wel een tijdperk waarin mensen snel hun mening klaar hebben.

  reageer
 • Albert

   

  19 jarige vrouw, we hebben het dus gewoon over een kind.

  reageer
 • ROEL

   

  Ik weet niet waar u de afgelopen 30 jaar bent geweest, maar een vrouw van 19 is anno 2017 echt geen kind meer hoor! Ook voor de wet ben je op deze leeftijd volwassen.

 • Leny

   

  Vreselijk. Waar gaat Nederland naar toe. Wat een malloten lopen er rond. Goed straffen die gasten. Geen kleine taak straffen. De gevangenis in. En met hun daad confronteren. Alle gevangenissen open houden. Laat de regering hier hun poen maar eens insteken. Laat ze leren van hun fouten.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Gaat dat helpen denk je? Ik betwijfel dat namelijk.

 • Willeke

   

  Vreselijk!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert