Twee jaar cel geëist voor handel in illegaal vuurwerk

ALMERE
Een man uit Almere hangt een celstraf van 2 jaar boven het hoofd vanwege smokkel, grootschalige handel in illegaal vuurwerk en deelname aan een criminele organisatie. Het Openbaar Ministerie eiste die straf in hoger beroep voor het gerechtshof in Arnhem. Van de geëiste celstraf zijn 8 maanden voorwaardelijk. De eis is dezelfde als de straf die de man al in 2012 kreeg opgelegd door de rechtbank in Zutphen.
 
De Almeerder is een van de mannen die in 2009 werden aangehouden na vondsten van meer dan 30.000 kilo zwaar explosief vuurwerk uit Duitsland. In verschillende loodsen in Nederland werden grote hoeveelheden aan onder meer mortierbommen, Napolitaanse bommen en vlinders aangetroffen. De Almeerder werd gezien als ‘spin in het web’ in de criminele organisatie. Hij was de man met de contacten voor de in- en verkoop van het illegale vuurwerk. Omdat de Almeerder de enige was die een celstraf kreeg, ging hij in hoger beroep. 
 
Het Openbaar Ministerie rekent het de Almeerder zwaar aan dat hij veel vaker is veroordeeld voor handel in illegaal vuurwerk. Het hof doet uitspraak op 22 februari.
 

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert