Mannenkoor Hallelujah herstelt oude traditie op biddag

URK
Op de jaarlijkse Urker biddag is een oude traditie in ere hersteld door het Urker Mannenkoor “Hallelujah”. Net als vroeger werd de biddag woensdagavond afgesloten met een zangconcert. Dat werd dit jaar gegeven in de Christelijk Gereformeerde Immanuelkerk.

De biddag op Urk wordt elk jaar gehouden in februari vanwege de visserij. "Andere plaatsen houden de biddag op een andere datum vanwege de landbouw. Omdat vroeger de visserij van december tot februari stil lag, doen wij het hier in februari. We staan dan even stil bij de mensen die weer de zee op gaan en bidden dat ze weer veilig thuiskomen met een goede vangst", aldus Tiemen Roos van Urker Mannenkoor.

Op het programma stond onder meer het 19e eeuwse lied 'Gebed voor de Urker vissers', dat werd geschreven na de storm van 1883 waarbij 26 vissers in de golven omkwamen.

Er kwamen volgens de organisatie bijna 600 bezoekers naar het zangconcert. 

reacties (2)

 • Stephan

   

  Metaforisch dan. Als iedereen nu eens zijn/haar naaste respecteert en accepteert zoals hij/zij is dan handel je in mijn ogen al als een waar Christen. Ik heb altijd van de kansel horen roepen: daar waar liefde is, daar is God. Waarom sluiten zovelen juist mensen buiten die in hun ogen niet voldoen aan wat zij onder liefde verstaan? Ieder mens is gelijk, maar sommigen vinden zich meer gelijk dan een ander.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Tot zover het onderdeel klaagzang.

 • De kaat

   

  Jezus leeft!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert