LeasePlan breidt wagenpark flink uit

ALMERE
Het in Almere gevestigde autoleasebedrijf LeasePlan is vorig jaar flink gegroeid. Het bedrijf heeft zijn wagenpark stevig kunnen uitbreiden. Dat gebeurde vooral in Midden- en Oost-Europa.

In totaal heeft LeasePlan nu een vloot van bijna 1,7 miljoen auto's. Dat is 8 procent meer dan een jaar geleden. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend bij de presentatie van de jaarcijfers.

LeasePlan is tegenwoordig actief in meer dan dertig verschillende landen en is daarmee naar eigen zeggen de grootste leasemaatschappij ter wereld.

De nettowinst zakte vorig jaar wel met 4 procent, naar 425,5 miljoen euro. Die daling kwam vooral door een investering van 73 miljoen euro in verband met herstructureringen.

reacties (2)

 • Toon

   

  Dan wordt het wel tijd voor een winstdeling met de klanten...

  reageer
 • belastinggeld

   

  Het leasebedrijf is met ons belastinggeld gered tijdens de bankencrisis, omdat ze toevallig ook een bankvergunning hadden. Ik mag toch hopen dat die bankvergunning intussen is afgepakt en dat dit perverse bedrijf de volgende keer gewoon failliet gaat.

  reageer
 • Jan

   

  U bedoelt zodat veel gezinnen en schuldeisers in de problemen kunnen komen bij een failissemwnt En niet zoals nu dat iedereen betaald wordt. Zou niet mijn keuze zijn...

 • Piet

   

  Een leasebedrijf is niets meer dan een bank die auto's financiert. Waarom zouden die geen vergunning mogen hebben?

 • Frans

   

  Je bedoelt dat LeaseplanBank voor het bankenonderdeel een lening heeft gekregen. Die lening is inmiddels mét rente terugbetaald aan de staat. Niet het Leasebedrijf heeft die lening gekregen. Jouw belastingcentjes zijn dus gewoon weer in de staatskas terug gekomen.

 • koos

   

  klopt echt helemaal niets van.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert