Abortuscijfer in Flevoland het hoogst

FLEVOLAND
Flevoland is de provincie waar in 2015 de meeste zwangerschappen werden afgebroken. Dat blijkt uit een rapport van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Per 1000 vrouwen braken 11,6 vrouwen in Flevoland de zwangerschap af. Het cijfer is ten opzichte van voorgaande jaren wel iets gedaald.

Het abortuscijfer verschilt sterk tussen de verschillende provincies. Na Flevoland scoort ook Noord-Holland hoog met 11,4. In 2015 werden er in Nederland bijna 31.000 zwangerschapsafbrekingen uitgevoerd.

Landelijk gezien hebben per 1000 vrouwen bijna 9 vrouwen de zwangerschap afgebroken. De meeste zwangerschappen vonden plaats bij vrouwen tussen 25 en 30 jaar.

reacties (24)

 • Ik

   

  19% is abortus na 13 weken. Dus 1 op de 5. https://fiom.nl/kenniscollectie/abortus/cijfers-en-feiten-abortus

  reageer
 • Hallo

   

  Je hebt er dus geen filmpje van gezien, wat wegsnijden in een darm of een kind dat probeert weg te komen voor een schaar waarmee het aan stukken geknipt wordt vind je even gruwelijk? Hopelijk gaan mensen in zien dat deze kindermoord fout is. Vaak wordt aangedragen dat veerkrachtig een oorzaak voor abortus is maar het is veel vaker een kwestie van planning en of geld. Vreselijk dat dit mag.

  reageer
 • .\/\/. (de èchte dan)

   

  Die filmpjes zijn speciaal gemaakt om maximaal effect te sorteren. Het verwijderen van een blindedarm is technisch niet meer of minder gruwelijk. Overigens zijn abortussen bij 20 weken vrij zeldzaam, de meeste abortussen zijn relatief eenvoudige overtijdbehandelingen, inclusief de abortuspil. Dat er ondanks alle voorlichting toch nog zo'n 27000 abortussen in Nederland plaatsvinden (dat zijn er zo'n honderd per werkdag) vind ik wel veel. Ik kan me niet voorstellen dat dat allemaal falende anticonceptie is.

  reageer
 • .VV.

   

  Ik heb gekeken en wat verschrikkelijk wat er gebeurd. Het is eigenlijk gewoon een ontleding en amputatie van een mens dat in de buik plaatsvindt.

  reageer
 • Barbara

   

  Ik probeer het nog een keer. Wie er op de redactie zit vandaag weet ik niet, maar het peil van bewustzijn rond seks en/of liefde wordt kennelijk laag gehouden bij de Flevolanders en als onderwerp voor klein discussietje ondergewaardeerd door OF. Er is geen geld en aandacht voor fatsoenlijke voorlichting, maar wel om een rapportje samen te stellen door een inspectie van Gezondheidszorg, terwijl dit onderwerp toch alles met wel of geen abortus te maken zou moeten hebben, gekoppeld aan wel of geen mogelijkheid zien een beginnende levensvorm te waarderen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Hallo

   

  Heb je wel eens een filmpje gezien van abortus op een ongeboren baby van rond de 20 weken? Dan wordt abortus kinder moord, wat het feitelijk ook is, namelijk het doden van een ongeboren kind. Nu niet komen met wetenschappelijke namen voor een ongeboren kind, dat is alleen maar om het minder erg te laten lijken. En ja, er is echt hulp. Natuurlijk met als doel geen moord, maar andere oplossingen.

  reageer
 • Zwolle

   

  Weet je hoe een abortus technisch plaatsvindt? Als je dat gezien hebt dan weet je dat het brute moord is.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ja, Google maar....en dan uitkomen op sites die doen alsof ze hulp bieden maar in feite anti-abortuspropaganda verspreiden.

  reageer
 • .\/\/.

   

  "Heel veel vrouwen die abortus gepleegd hebben krijgen daar later veel last en spijt van." - daar is onderzoek naar gedaan, en dat is gewoon niet waar. Abortus is geen hobby, dat is zeker, maar zoals de anti-abortus-propaganda het ons voorstelt is het ook niet.

  reageer
 • Emma

   

  Mee eens. Je bespaart ook een kind een leven met een oneerlijke start en veel verdriet. Elk kind wat geboren wordt heeft recht op een leefbaar leven, heeft het recht welkom en gewenst te zijn. Als dat, door welke omstandigheden dan ook, niet mogelijk is, is er in ons land gelukkig de mogelijkheid de zwangerschap legaal af te breken.

  reageer
 • urkse

   

  Meeste abortussen bij vrouwen vanaf 25 jaar.Is dat in deze tijd nog nodig dan met alle voorbehoedsmiddelen die voorhanden zijn?Of zijn het alleen vrouwen die verkracht zijn of zo.En wat SGP en Urk hier nou mee te maken hebben snap ik ook niet,maar ik schat een mens hoger in dan een dier.Ik ben gek op dieren en verzorg ze zo goed als ik kan. Als je met iemand naar bed gaat (ongedwongen)weet je wat daar uit voort kan komen.Heel veel vrouwen die abortus gepleegd hebben krijgen daar later veel last en spijt van.

  reageer
 • Hallo

   

  Er is hulp..... Ongeboren kinderen hebben ook recht op leven. Vreselijk dat dit mag. Vrouwen die er over nadenken, er is hulp! Google maar.

  reageer
 • Emma

   

  En nu concreet in plaats van kretologie ...

  reageer
 • Emma

   

  Ik begrijp dat u een niet-gewenst kind graag geboren ziet worden, ongeacht de gevolgen voor moeder en kind.... U vindt het veroordelen van vrouwen die voor abortus kiezen christelijk? Ik vind het kortzichtig.

  reageer
 • Wilma

   

  Wij leven in de 21-ste eeuw! Gelukkig dat er legale abortus bestaat. Geen a.s. moeder denkt en nu ga ik abortus plegen. De omstandigheden doen ertoe. Wat vind u van de kindermoorden, mishandelingen en illegale abortussen in de vorige eeuw. Wees blij dat vrouwen de kans krijgen om dit te doen. Het bespaart ze (en het kindje) een hoop ellende. En niet vergeten: Baas in eigen buik.

  reageer
 • Flevowatcher

   

  Inderdaad, bij de SGP is God de hoogste, behalve als het om dieren, of hun eigen vee gaat... Wat een laffe partij! Kinderen bij de vleet, God bepaalt alles, en als 'bevindelijken' denken ze over anderen te mogen oordelen! Urk (omdat daar bijna iedereen SGP stemt!!) als 'het paleis van Nederland' Bah!

  reageer
 • OVP

   

  Ja, dat wil de SGP nu opeens in de Oostvaardersplassen, dus dan hopelijk ook bij hun zelf thuis.

  reageer
 • koos

   

  medicijnen dienen niet overgeslagen te worden.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Dat kan je alleen serieus menen als je kinderen als willekeurig uitwisselbaar materiaal ziet.

  reageer
 • De kaat

   

  En gelukkig biedt onze Redder ook daar de juiste hulp. Hij is de weg, de waarheid en het leven! !

  reageer
 • SGP

   

  Misschien komt dat hoge abortuscijfer doordat de SGP in Flevoland nu plotseling voorvechter is van geboortebeperking.

  reageer
 • Frenky

   

  Raar dat er niet meer op adoptie gestuurd word. Nu moet stellen naar het buitenland voor hoge bedragen.

  reageer
 • .\/\/. spreekt in tongen

   

  Ook in de psychiatrie scoort Flevoland behoorlijk!

  reageer
 • Christien

   

  En het land is nog steeds donker, wij zijn doof en wij zijn blind: niemand komt het leven redden van het ongehoorde kind. Maar ik weet dat ooit die dag komt: zelfs de dove hoort uw stem en de blinde ziet zijn Redder en de lamme danst voor Hem. Als de weduwe een man vindt en voor altijd liefde krijgt, vindt het weeskind weer een Vader die voor altijd bij haar blijft.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert