Voortaan met touringcar naar Reformatorische school

FLEVOLAND
Flevolandse leerlingen van Reformatorische scholen in Overijssel en Gelderland gaan in de toekomst waarschijnlijk met een touringcar naar school. Het gaat om de lijnen vanuit Zeewolde, Lelystad en Urk naar Scholengemeenschap Pieter Zandt, het Hoornbeeck College en de Guide de Brès scholengemeenschap.

Flexibeler 
De leerlingen reizen nu nog met het openbaar vervoer, maar vervoerder OV Regio IJsselmond heeft een verzoek bij de provincie Flevoland en Overijssel gedaan om dit te wijzigen. De dienstlijnen worden bijna alleen maar gebruikt door studenten en een touringcar zou flexibeler zijn. Zo kan de dienstregeling bijvoorbeeld aangepast worden bij afwijkende lesdagen en lestijden. 

Controles blijven 
OV Regio IJsselmond blijft wel eindverantwoordelijk en moet ook aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moeten de bussen worden voorzien van apparatuur voor de OV-chipkaart en moeten er ook controles worden uitgevoerd tegen zwartrijders. 

De vervoerder blijft de vertrektijden wel op haar website vermelden, zodat andere reizigers op de hoogte blijven. Niet-scholieren zouden dan ook nog gebruik van de buslijnen kunnen maken.

reacties (6)

 • Woort

   

  Heb u naaste lief als u zelf

  reageer
 • Ctje

   

  In een wereld waar iedere vorm van geloof verboden zou zijn is dit geen kwestie!

  reageer
 • Louise

   

  Omroep Flevoland, onze hoeder van de democratie. Weer een domme kop die de essentie niet vat. Het gaat niet om het vervoer van die kinderen. Het gaat erom dat de vervoersregio de bestaande lijnen gaat opheffen. Opletten mensen! Uw voorzieningen worden uitgehold. En niet zeuren over artikel 23 enzo. Het gaat om uw openbaar vervoer. Dat gaat weg! U kunt voortaan op een website kijken wanneer de gristenkindertjes vervoert worden en dan kunt u ook mee.

  reageer
 • Rick3893

   

  Dus als ik het goed begrijp worDen dereguleren lijnverbindingen weggehaald en gaan de provincies Overijssel en Flevoland de touringcar betalen om de gristenkinderen naar school te krijgen.

 • Sjakie

   

  De subsidie op religieus onderwijs moet snel worden afgeschaft. Want religie hoor je niet op school te leren maar in je eigen vrije tijd.

  reageer
 • Rob

   

  Helemaal mee eens, moet je kijken wat die flauwekul allemaal de samenleving kost, denken ze soms dat ze uitzonderlijk zijn, ik noem het eerder wereldvreemd.

 • pieter

   

  weg met artikel 23, religie moet niet bekostigd worden door de overheid !!!, daarvoor is de synagoge, de moskee en de kerk, zie eens dat gesleur in Gelderland/Utrecht van al die scholieren naar die school in Amersfoort. Zonde van de tijd voor al die kinderen, die nutteloos uren in bussen doorbrengen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Rob

   

  Mag toch echt hopen dat de ouders dit zelf betalen en niet de Gemeenschap. Wat is er mis met de normale scholen in de dorpen of de directe regio. Slecht voor het milieu, slecht voor die arme kinderen en wereldvreemd in de huidige tijd alsof die kinderen straks ook bij afwijkende werkgevers gaan werken.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert