Uitbreiding campus Aeres Hogeschool

DRONTEN
De campus van de agrarische hogeschool Aeres in Dronten krijgt er vijftig studentenkamers bij. Daarmee kunnen binnenkort in totaal 300 studenten op het terrein wonen. De Aeres Hogeschool, de gemeente Dronten en woningcorporatie OFW hebben vandaag de bouwovereenkomst ondertekend.

Tekort aan kamers
De hogeschool telt nu 2100 leerlingen, maar dat aantal neemt ieder jaar toe. Daarom is het voor studenten lastig om een kamer te vinden, zegt Justus von Martels van studentenvereniging USRA. "De campus zat de afgelopen jaren helemaal vol en ook in het dorp is het moeilijk om een kamer te vinden."

Von Martels is dan ook blij dat er binnenkort gebouwd gaat worden. "We zijn blij dat de school inziet dat er een probleem is. Maar het is niet genoeg, er zal verder gekeken moeten worden." De studentenvereniging gaat hier binnenkort over in gesprek met de gemeente. 

Nieuwbouw
De studenten die op de campus wonen, zijn vooral eerstejaars en studenten uit het buitenland. Voor hen zijn vanaf september dit jaar vijf nieuwe kamers beschikbaar. De nieuwe wooneenheden hebben kamers met een eigen wc en doucheruimte en gedeelde keukens. Dat is royaler dan in de bestaande woningen. Daar moeten de bewoners het sanitair ook delen.

De huurprijs is nog niet vastgesteld maar komt volgens directeur Truus Sweringa van OFW op 280 tot 300 euro per maand. 

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert