Stalling31 blij met stallen campers en boten

ALMERE • Do 9 februari 2017 | 13:35 • Donderdag 9 februari 2017 | 13:35
Het bedrijf Stalling31 in Almere Buiten is blij dat het mogelijk alsnog gemotoriseerde voertuigen mag stallen. Wethouder Mark Pol wil het stallen van campers en boten in het kassengebied voortaan mogelijk maken. Volgens hem willen de tuinders investeren in hun ondernemingen om aan de brandveiligheidseisen te voldoen.

In 2012 ontstond er een conflict tussen de gemeente en de tuinders. De ondernemers hadden het moeilijk om met hun agrarische activiteiten het hoofd boven water te houden. Ze kregen toen meer ruimte om nevenactiviteiten te ontwikkelen. Zo mochten zij onder meer caravans stallen. De gemeente greep echter in toen er ook campers en boten werden gestald. Vanwege de benzine in de motoren zou dat brandgevaarlijk zijn.
Het bedrijf Stalling31 vocht de beslissing aan tot aan de Raad van State, maar kreeg uiteindelijk geen gelijk. 

Wethouder toch overtuigd
Stalling31 ging daarna opnieuw in overleg met de gemeente. Het bedrijf probeerde het stadsbestuur te overtuigen dat het in staat is om aan de veiligheidseisen te voldoen. Verder zou het groene karakter van het gebied behouden blijven. Een paar maanden geleden raakte wethouder Mark Pol overtuigd van de argumenten van de ondernemer. Hij ziet nu geen aanleiding meer om het stallen van gemotoriseerde voertuigen te verbieden.
Het plan van de wethouder wordt binnenkort door gemeenteraad besproken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel