Floriade-wethouder Herrema belooft verbetering

ALMERE
Wethouder Tjeerd Herrema van Almere heeft beloofd dat hij meer vaart gaat zetten achter de Floriade.

Vorige week uitte de gemeenteraad forse kritiek omdat de gemeente achter de feiten aanloopt bij het organiseren van de tuinbouwtentoonstelling. Die wordt in 2022 in Almere gehouden. Herrema geeft toe dat er vaart moet worden gemaakt met de voorbereidingen. Hij zal de raad op korte termijn informeren over de stand van zaken, en de concrete resultaten die tot nu toe bereikt zijn.

De VVD wil dan onder meer van hem horen wat de Floriade oplevert voor burgers en bedrijven. 

reacties (15)

 • Ruud

   

  Floriade en Groen Links... Ruud vindt het Pet.

  reageer
 • Cda Kaalslag Floriade

   

  Beste burgers Degenen die constructieve kritiek hebben op de Floriade en woonwijk zijn volgens dhr Johan vd Kroef Cda : "Oproerkraaijers". De Pvda is de grootste voorstander van de Floriade Kaalslag met in haar kielzog de vvd cda d66 la cu en groenlinks. De vvd vraagt nu pas, nu de chaos compleet is, om de bevolking te concreet te informeren over wat de Floriade Kaalslag zou gaan voorstellen..... nu pas nu alle besluiten al zijn genomen en de kaalslag rond en op de eilanden compleet is. Onbehoorlijk bestuur. Onetisch naar de camping en jachthaven, wijken en de bevolking. Vragend aan niet-Almeerders over de kaalslag is het antwoord steevast; "Almere ik zou ik nog niet dood gevonden willen worden". Wethouder Herrema pvda is verantwoordelijk voor deze kaalslag. Eens zal hij zich samen met een deel van deze raad moeten verantwoorden in de parlementaire enquette van 2018 of 2022......

  reageer
 • Jos

   

  Dat Johan van der Kroef (CDA) het heeft over "oproerkraaiers" kan ik niet geloven. Hij was zelf een actief lid van de Almeerse Milieuraad die ook pittig oppositie voerden. De D van democratie maakt tegenspraak toch mogelijk?

 • Stephan

   

  Nergens staat dat de bomen op het terrein van de Floriade zouden blijven staan. Ieder weldenkende persoon kan weten dat voor de bouw van de infra en de gebouwen op het terrein de bomen moeten wijken. Dat heeft niets te maken met slechte informatievoorziening vanuit de gemeente. Je kunt nu eenmaal niet om de bomen heen bouwen. Al ruim voordat er sprake zou zijn van een Floriade as al bekend dat dit gebied op termijn een woonwijk zou worden waarvoor toen al EUR 10 miljoen is gereserveerd. Kortom, de omwonenden weten dit al sinds jaren of hadden dit al jaren geleden kunnen weten. Om nu krokodillentranen te spuien is dan ook niet terecht.

 • Stephan

   

  Dat er kritisch naar vooral de te verwachten inkomsten gekeken moet worden lijkt mij logisch. Venlo leert dat het aantal personenauto's en dus de inkomsten aan parkeergelden kan tegenvallen. Juist door een goed pendel met het stadscentrum maakt het aantrekkelijk om met het OV te komen, wat de parkeerinkomsten onder druk zal zetten. Deze Floriade is anders dan de voorgaande omdat het gebied geen park wordt waar de gemeente aan de grond niets verdient. Venlo is er met verlies uitgekomen ook omdat het terrein na de Floriade een op duurzaamheid geënt bedrijventerrein zou worden. niet wetende dat er nadien helemaal geen behoefte was aan nog meer bedrijventerreinen. Wat in Almere anders is, is dat het gebied na de Floriade een woonwijk wordt waarvan de grond wordt verkocht en dat levert wel geld op. En met de stijgende prijzen in de afgelopen tijd zal ook de grondopbrengst hoger uitvallen dan een paar jaar geleden nog gedacht.

  reageer
 • Hekking

   

  Je suggereert dat Almere heeft geleerd van de fouten van anderen. Dat lijkt me op voorhand te voorbarig. Die woonwijk op die unieke plek, daarvan stel je op voorhand dat dat veel geld gaat opleveren. Gebaseerd op de ontwikkelingen van nu. Terwijl na 2022 pas duidelijk gaat worden hoe de huizenmarkt zich houdt. Maar goed, tenminste één inwoner die op de hand van Herrema is.

 • Karel

   

  Voor een groene tentoonstelling wordt eerst een grote groenkaalslag in het betreffende gebied gehouden. Hoe tegenstrijdig! Voor een groene tentoonstelling wordt groen weggehaald om harde stenen te plaatsen. Hoe tegenstrijdig! U vergeet nog een andere tegenvaller: bezoekers hebben helemaal geen behoefte aan een Floriade en/of aan Almere. Ex-Floriade directeur Hans van Driem beweerde een halfjaar geleden nog: "Floriade in Almere wordt gigantische mislukking". Allemaal te vinden op internet. En nog een andere tegenvaller: wie wil er naast die drukke A6 wonen?

 • Jaanchi

   

  De VVD wil weten wat dit oplevert? Een hele berg onrust in Almere, wantrouwen in het stadsbestuur incl. gemeenteraad en niet te vergeten enorme financiele gevolgen die uiteindelijk op de burger zullen worden afgewend. Het lijkt bij de lokale VVD precies als bij het landelijke: besturen is leuk maar er moesten geen burgers bijzijn. En de toezeggingen van deze PVDA-wethouder aan de gemeenteraad? Een kinderhand blijkt snel gevuld.

  reageer
 • Jan

   

  Vorige keer moesten bootjes weer varen en nu ze weer varen gaan ze straks oogsten al met al lijkt het wel een vissers soop, geloof mij maar ze blijven ronddobberen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Claartje

   

  Er is toch wel meer gezegd en besproken dan dit? Verder moet de gemeenteraad eens ophouden met forse kritiek te blijven leveren. Die riedel kennen we nu wel, daar schiet niemand iets mee op. Hoogste tijd voor daadkracht en nú de Flopriade afblazen en nú Herrema de wacht aanzeggen, bij voorkeur zonder wachtgeld want bij wanprestatie richting burgers mag je ook niet langer financieel van diezelfde burger geld verteren. Het heeft ons al meer dan genoeg gekost. Wegwezen en niet meer terugkomen!

  reageer
 • Ben Jansen

   

  Dat gaat niet gebeuren, dat wacht aanzeggen en afblazen. Alle fracties, behalve PVV, SP en AP/OPA zijn allemaal laaijend enthousiast over het project. Zelfs de kritisch klinkende VVD, het klinkt leuk, maar afblazen is geen bespreekbare optie. PVDA voorop, gevolgd door CDA, D66, LA, CU, SP en dus ook VVD, ze geloven allemaal in het nut van het evenemenent (het zet Almere wereldwijd op de kaart) en voor de rest niet zeuren. En gezeurd wordt er, de PVDA heeft er geen goed woord voor over, CDA en D66 reutelen leuk mee, Leefbaar Almere is vaak warrig, want het is een simpele man zegt hij zelf, maar hij is blij met de Floriade, CU lijkt soms licht kritisch, maar trekt altijd de keutel in. En dan dat lange geouwehoer van VVD over gebrekkige communicatie, een verliesgevend project kun je niet winstgevend communiceren. Er was gister nog even een voorstel voor een referendum, maar ja, dat krijgen ze niet meer geregeld voor 15 maart. En om er speciaal voor te komen, dat trekt geen kiezers.

 • Rutger

   

  Haha, Herrema heeft in z'n leven nog nooit iets goed gedaan of is een belofte nagekomen. Let op: er komen nog veel meer lijken uit de kast de komende tijd.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Nou, het gebruikelijke geloei kan losbarsten.

  reageer
 • Hannes

   

  Zal het gaan om een losgebarsten geloei uit de gemeenteraad; Om het draaiboek met de nog onzekere marktaandeel van vraag en aanbod, voor de Floriade alleen; "Of de zo doorgedramde woonwerk/wijk!"

 • oudvisser

   

  verbetering. gaat Herrema opstappen eindelijk positief nieuws

  reageer
 • Dirk2

   

  Kan deze man niet beter beloven dat hij zijn functie per direct neerlegt? De leugen lijkt te regeren in dit dossier. Onbegrijpelijk dat ook de coalitie niet hard ingrijpt!

  reageer
 • Pzaal

   

  Die wethouder moet op staande voet ontslagen worden. Hij maalt er altijd een zooitje van.

  reageer
 • Boels

   

  Gemeenteraad: help Herrema uit zijn politieke lijden en stuur hem de wachtgeldhemel in. De Floriade is een onzalig plan omdat de land- en tuinbouwsector met een export van 65 miljard geen overheidssteun nodig heeft.

  reageer
 • Beloofd is beloofd

   

  Deze wethouder heeft al heel veel beloofd maar het nakomen van zijn belofte vindt dit heerschap altijd overbodig. Tijdens de NZ lijn zijn heeeel veel beloftes gemaakt. In de afgelopen maanden inzake de Floriade ook.... en nu weer! Heel apart.

 • Hekking

   

  De VVD wil weten wat de Flopriade oplevert voor de inwoners en bedrijven. Hoe naiëf kun je zijn als politieke partij ? Iedereen weet dat de Flopriade nog geen enkele keer positieve cijfers aan het einde van de rit heeft opgeleverd. Na de Flopriade een woonwijk uit de grond stampen maakt een einde aan een uniek stukje Almere. Die resultaten zijn op voorhand al bekend. De VVD laat met haar reactie zien dat de afstand tussen politiek en inwoners onoverbrugbaar groot is.

  reageer
 • hans van veen

   

  pinokio

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Vaak worden er meer fouten gemaakt en dingen afgeraffeld, als je meer vaart maakt...

  reageer
 • kees d.

   

  en wat denk je van de snelheidsovertredingen als je meer vaart maakt.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert