Grote brand in appartementengebouw, bewoner aangehouden

LELYSTAD
In een appartementengebouw in de Lelystadse Zuiderzeewijk heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een grote brand gewoed. Meerdere woningen in het pand aan de Blauwe Slenk raakten daarbij beschadigd. Het hele gebouw werd ontruimd. Eén van de bewoners is door de politie aangehouden. Het is nog onduidelijk waarvan hij wordt verdacht. 

Het vuur brak uit rond 23.45 uur. Drie kwartier later werd het sein brand meester gegeven. Volgens de brandweer zijn er geen gewonden. Alle bewoners hebben elders onderdak gevonden.

Er werden drie blusvoertuigen en een hoogwerker ingezet om de brand te bestrijden. Bij daglicht is duidelijk geworden dat de schade aanzienlijk is.


reacties (4)

 • De ingenieur

   

  Het is een populair misverstand onder ongeschoolden en bouwmakrtdeskundigen dat houten huizen brandgevaarlijker zouden zijn. Dit is niet zo. Dat zo'n dakpakket hier aangedaan is demonstreert alleen maar dat de brand langdurig is geweest. Een kanaalplaat had het hier ook al lang begeven. Ook een massieve plaat beton (nooit toegepast bij een dak) zou hier allang zijn dekking kwijt zijn.

  reageer
 • kees d.

   

  Hoezo brandbare daken? Alle daken kunnen branden. Ik heb vroeger op Blauwe Slenk 15 gewoond en deze huizen hebben zoals zoveel huizen in Lelystad een betonnen casco. Volgens mij was hier meer aan de hand omdat volgens het NOS nieuws een bewoner door de politie is aangehouden.

  reageer
 • Sterkte toegewenst

   

  Ohhhhhh wat erg zeg.....en dat in deze kou....hopelijk hebben ze een goede opvang gekregen zeg....

  reageer
 • Rob

   

  Het was kort maar hevig, gelukkig geen gewonden. Het blijven vervelende huizen met die brandbare daken!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert