Door brand getroffen bewoners kunnen nog niet naar huis

LELYSTAD
De brand die afgelopen nacht woedde in een appartementengebouw in de Lelystadse Zuiderzeewijk heeft grote gevolgen voor de bewoners. Acht bewoners van het complex kunnen voorlopig niet terug naar huis
 
Voor de komende dagen hebben ze onderdak gevonden bij familie of vrienden. Volgende week bekijkt woningstichting Centrada hoe ze de komende weken en maanden verder opgevangen kunnen worden.
 
Brandstichting 
Het vuur brak in de nacht van donderdag op vrijdag rond 23:45 uur uit. De brandweer had drie kwartier nodig om de brand onder controle te krijgen. De politie heeft de 21-jarige bewoner van het appartement waar het vuur ontstond aangehouden op verdenking van brandstichting.
 
Onder de douche
Alle bewoners van het complex konden na het uitbreken van het vuur op tijd wegkomen, maar de schrik zit er goed in. Eén bewoner vertelde dat hij toen de brand woedde onder de douche stond. "Gelukkig bonkte een onderbuurjongen op de deur en riep dat er brand was. Ik heb me snel aangekleed en ben naar buiten gerend."
 
Herstellen
Centrada zegt van plan te zijn het appartementengebouw te herstellen. Of dat ook echt haalbaar is en wat er dan gedaan moet worden moet de komende dagen duidelijk worden.

reacties (4)

 • Rob

   

  Nee hadden ze anders verwacht, dat hele pand zal eerst gestript moeten worden, nu is alles vergeven van de stank en de wateroverlast.

  reageer
 • WV

   

  Volgende week pas!

  reageer
 • buuf21

   

  Echt super vervelend wat hier is gebeurt..nu gelijk 8 andere woningen getroffen. Hoop dat er een goede oplossing kont voor de bewoners. sterkte allemaal!

  reageer
 • Lies

   

  van je buren moet je het hebben!! not..

  reageer
 • ROEL

   

  Dus duidelijk wel. Een buurman bonkte op de deur.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert