Vernielingen en rijden onder invloed na studentenfeest

DRONTEN
Drie bezoekers van een studentenfeest in Dronten zijn in de nacht van donderdag op vrijdag bekeurd voor baldadigheid. Volgens de politie vonden de jongeren het nodig om na afloop van het feest met bakstenen te gooien en verkeersborden uit de grond te trekken. De drie studenten werden op heterdaad betrapt. 

Kort voor 09:00 uur vrijdagochtend hielden agenten een student aan die met alcohol op achter het stuur zat. Volgens de politie was de automobilist naar hetzelfde studentenfeest geweest en had hij daarna maar kort geslapen. De uitkomst van de blaastest was vier keer hoger dan voor een beginnend bestuurder is toegestaan.

De student moest zijn rijbewijs inleveren. Hij krijgt later nog een boete opgelegd en moet verplicht een cursus volgen over de gevolgen van alcohol in het verkeer.

reacties (10)

 • Agent

   

  We hebben het hier niet over uit de band gaan maar over misdrijven nml vernieling art 350 SR. Krijg je een strafblad voor. Dat baldadigheid of straatschennis tll wordt gelegd komen ze goed mee weg.

  reageer
 • Rick

   

  Ik ben heel lang student geweest en ze mogen best af en toe uit de band gaan, helemaal niks mis mee. Dat gezeur altijd van mensen die dat zelf niet hebben meegemaakt. In de studententijd worden verbonden voor het leven gemaakt, worden jongetjes kerels. Maar goed, het azijn-links-zure Nederland vind t allemaal niks.

  reageer
 • Jan

   

  Dit soort gasten per direct van school.

  reageer
 • hans van veen

   

  het usra bestuur en de school doen er alles aan om het imago van de studenten in een goed daglicht te krijgen, zijn er weer een paar los geslagen boeren die de boel weer lopen te slopen. met pek en veren op het meerpaalplein

  reageer
 • Richard

   

  Het regent klachten over de studenten in Dronten. Het moet voor de gemeente Dronten en in het bijzonder de burgemeester toch steeds moeilijker worden om deze groep de hand boven het hoofd te houden. Als men zich niet weet te gedragen en blijkbaar nog niet in staat zijn om zelfstandig te wonen dan horen de studenten gewoon thuis bij hun ouders.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Rita

   

  Oh, dit noemen ze tegenwoordig dus baldadigheid? Dat wist ik niet, want ik denk bij baldadigheid meer aan belletje trekken of zoiets. Je kunt het zelf niet verzinnen! Aanklacht voor vandalisme zou beter passen en het opzettelijk andermans leven in gevaar brengen door met veel te veel alcohol én slaapgebrek achter het stuur te gaan zitten.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Je leest niet goed: deze zaak is al afgehandeld. De straffen die jij voorschrijft (vanuit welke positie overigens? vanaf de bank?) zijn niet opgelegd

  reageer
 • Studiefinanciering per direct stoppen. En 10 weken lang elke zaterdag kleedkamers en toiletten schoonmaken bij een sportclub.

  reageer
 • Opa70+++

   

  Alle drie het dorp uitgooien en nooit meer terug laten komen.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Studenten? ( HBO niveau??? ) die na een feestje met bakstenen lopen te gooien en verkeersborden uit de grond trekken? Hmmm , lekker HBO niveau, staat harstikke goed op hun C.V.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert