Gemeente in hoger beroep tegen uitspraak Hotel NOP

BANT
Het college van b en w in Noordoostpolder gaat in hoger beroep tegen een uitspraak van de rechter over Hotel Noordoostpolder in Bant. Dat laat de gemeente vrijdag weten. 

In een uitspraak vorige maand gaf de bestuursrechter aan een sterke indicatie te hebben dat Hotel Noordoostpolder geen gewoon hotel is, maar functioneert als onderkomen voor arbeidsmigranten. Dat oordeelde de rechtbank nadat omwonenden naar de rechter waren gestapt.

Zij willen dat de gemeente handhaaft bij het hotel en zijn er niet blij mee dat er vooral arbeidsmigranten zitten. De uitbater van het hotel is uitzendorganisatie Martho Flexwerk.

Verantwoordelijk wethouder Wiemer Haagsma laat weten in beroep te gaan tegen de uitspraak, omdat het niet duidelijk is wat de gemeente fout zou doen. Met deze stap hoopt het college "voor alle betrokkenen duidelijkheid krijgen over de kaders op basis waarvan de gemeente zou moeten handhaven."

Omwonenden hebben laten weten ook in hoger beroep te gaan. 

reacties (9)

 • Gerrit

   

  B&W heeft gewoon boter op zijn hoofd. Wees gewoon eerlijk en geef toe dat het een verblijf voor seizoensarbeiders is. Zelfs een kond kan dit zien daar hoef je niet voor gestudeerd te hebben

  reageer
 • Jaap

   

  Uit betrouwbare bron vernomen dat het hotel/huis een andere bestemming gaat krijgen. Het schijnt een 2-uurs hotel te worden waar ontspanningskamers voor maximaal 2 uur kunnen worden geboekt.

  reageer
 • Kevin

   

  Misschien is het mogelijk dat deze meneer zelf eens gaat kijken hoe de stand van zaken is op locatie. Grote kans dat hij dan van mening zou veranderen. (Lijkt me sterk in de politiek maar toch). Vraag het iedere willekeurige inwoner van het dorp en iedereen weet dat het geen gewoon hotel is.

  reageer
 • mart

   

  Half bant woont vol met Polen dus snap niet waar de omwonende moeilijk over doen .

  reageer
 • Boer Harms

   

  Boeren in het bestuur vragen om problemen... zijn gewend een bedrijf met subsidie te draaien en hand op te houden

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Zijn de te maken kosten voor rekening van Haagsma, of worden die weer afgewimpeld op de inwoners door ozb te verhogen. Men weet niet wat men fout doet. Is er nu niemand binnen de vele ambtenaren die dat aan Haagsma kan uitleggen??

  reageer
 • Hans

   

  Aandeelhouder Marthoflex is boer en deze gemeente wordt geregeerd door boeren, daarom zal de gemeente nooit toegeven en de omwonenden zullen niet tegemoet worden gekomen. Een ding is zeker de inwoners van de gemeente gaan het gelach betalen

  reageer
 • Vraag me af welk belang hier achter zit

  reageer
 • OF luisteraar

   

  Dhr. Haagsma moet eerst die plaat voor zijn hoofd weg halen, misschien snapt hij daarna wat men bedoelt!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert