Gemeente in hoger beroep tegen uitspraak Hotel NOP

BANT • Vr 10 februari 2017 | 13:08 • Vrijdag 10 februari 2017 | 13:08
Het college van b en w in Noordoostpolder gaat in hoger beroep tegen een uitspraak van de rechter over Hotel Noordoostpolder in Bant. Dat laat de gemeente vrijdag weten. 

In een uitspraak vorige maand gaf de bestuursrechter aan een sterke indicatie te hebben dat Hotel Noordoostpolder geen gewoon hotel is, maar functioneert als onderkomen voor arbeidsmigranten. Dat oordeelde de rechtbank nadat omwonenden naar de rechter waren gestapt.

Zij willen dat de gemeente handhaaft bij het hotel en zijn er niet blij mee dat er vooral arbeidsmigranten zitten. De uitbater van het hotel is uitzendorganisatie Martho Flexwerk.

Verantwoordelijk wethouder Wiemer Haagsma laat weten in beroep te gaan tegen de uitspraak, omdat het niet duidelijk is wat de gemeente fout zou doen. Met deze stap hoopt het college "voor alle betrokkenen duidelijkheid krijgen over de kaders op basis waarvan de gemeente zou moeten handhaven."

Omwonenden hebben laten weten ook in hoger beroep te gaan. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel