Flevolandse bomen de open haard in

ALMERE
Tachtig belangstellenden kwamen vandaag naar stadslandgoed De Kemphaan in Almere om vers brandhout in te slaan. Staatsbosbeheer verkocht tijdens de zogeheten Kachelhoutdag boomstammen uit de Flevolandse bossen. De bomen zijn gekapt om de bossen uit te dunnen.

De stammen van circa twee meter lang vonden gretig aftrek. Bij De Kemphaan was het een komen en gaan van mensen die hun voorraad weer gevuld wilden hebben voor hun houtkachel of open haard. Het Almeerse Houthakkersgilde hielp Staatsbosbeheer dan ook met de verkoop van de boomstammen. 

Mensen betaalden 55 euro per kuub hout. Gemiddeld komt dat neer op zo'n 22 stammen. In totaal werd er 150 kuub hout verkocht. Op meerdere plaatsen in Flevoland verkocht Staatsbosbeheer haardhout.


reacties (11)

 • Simone

   

  Wat een gezeur zeg... wat is ee nu lekkerder dan een heerlijk knapperend haardvuurtje! Ik zeg vooral lekker houden zoals het is en anders wijken bouwen waar mensen die geen openhaard oid willen kunnen gaan wonen.. bijvoorbeeld in Groningen waaralles de aarde in zakt door gaswinning..

  reageer
 • Marcus

   

  In je eigen warmte voorzien is een heerlijke bezigheid die ik iedereen kan aanraden! Je bent buiten in de natuur je eigen haardhout aan het zagen en kloven, een gezonde bezigheid die zijn weerslag heeft op lijf en geest. ( minder aanspraak op de zorg) Bij een goede kachel en juist stookgedrag is de uitstoot van fijnstof minimaal, je huis is hiermee goed te verwarmen en de gestookte cv verbruikt een minimum aan gas . (wordt Groningen blij van) Laten we ons liever druk maken om de echte problematiek in de wereld!

  reageer
 • Kees

   

  Einduitslag: 7 tegen openbaarden, 5 voor, wetsvoorstel om openbaarden te verbieden aangenomen. Met dank voor uw medewerking, de partij tegen openbaarden.

  reageer
 • Sjaak trekhaak

   

  Ik wist niet dat dit een peiling was?! Als je zo flink bent moet je misschien ook even reageren op het gebruiksaanwijzing de anders milieu belastende onderwerpen, auto telefoon internet etc. Als je daarvan niks gebruikt vindt ik dat je, je mening mag geven maar zo te lezen is dat niet zo.

 • John

   

  Haardvuren stinken wel degelijk en brengen fijnstof in de lucht. Vooral lekker voor je buren als er niet al te veel wind is. Kun je met de ramen open slapen wel vergeten. Hout in de open haard is ook nog eens vreselijk inefficiënt stoken. Staatsbosbeheer is er duidelijk enkel voor de zoogdieren in het bos en niet voor die in de stad...

  reageer
 • Lezer

   

  €55,- per m2 is een serieus bedrag. Het hout moet nog gezaagd, gekloofd en gedroogd. Voor dit bedrag heb je het stook klaar thuis liggen. Wel fijn dat SBB er zoveel aan kan verdienen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Bob

   

  Het is jammer dat dit gebeurd. Er zijn inwoners van Almere die een long probleem hebben en er last hebben van houtkachels hier word niets voor georganiseerd. Hoe benauwd je er ook van wordt. Met groet.

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Gezeur. Niemand krijgt longproblemen van een houtvuur op honderden meters afstand. Wanneer de maatschappij naar zulke wensen aangepast zou moeten worden bleef er geen normaal leven meer mogelijk.

 • Greb

   

  Over luchtvervuiling gesproken!

  reageer
 • Sonja

   

  Stinkkachels , krijg het er benauwd van.

  reageer
 • Heerlijk open haard hout

   

  Kees rijdt namelijk alleen fiets. Heeft anders een hybride auto. Dit soort brandhout ruikt nog altijd beter dan kolen of een stink diesel. Laat staan dat ik de rokende mens niet hoef te ruiken. Die steken gewoon puur verslavend hun stokjes aan..... Maar ik miste deze "aanbieding"

  reageer
 • Jaap

   

  Keest heeft denk geen auto, geen elektriciteit en verbouw zelf zijn eigen voedingstoffen.. raar eigenlijk dat je internet hebt wat denk je hoe vervuilend de fabricage van apparaten zijn.

  reageer
 • Kees

   

  Fantastisch Staatsbosbeheer verkoopt kankerverwekkende brandstof. Zie alle onderzoeken wat een openbaarde uitstoot, buiten de stank waar een hele buurt van mee mag genieten! Klinkt toch weer ff anders

  reageer
 • Sjaak trekhaak

   

  Ik vindt het prima als ee mensen optegen zijn maar dan moeten ze ook geen auto rijden, een reis maken met vliegtuig tv kijken warmwater gebruiken eten kopen in de winkel of wat dan ok waar dingen voor gefabriceerd voor moeten worden. Ze horen dus ook niet op internet.. als je zover terug in de tijd moet heb je wel vuur nodig om het warm te krijgen.. Nog even en dan mag er helemaal niks meer leuk leven hebben we dan ;) succes

 • Jan

   

  Als brandhout kankerverwekkend zou zijn, dan moeten er sinds de uitvinding van het vuur miljoenen mensen over de hele wereld aan kanker zijn overleden.

 • De ingenieur

   

  Nonsens, het maakt geen verschil of hier verstookt wordt als biobrandstof ingezet zou worden. De wereld heeft wel andere zorgen dan de waanideeën van Kees.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert