Verkeershinder door werkzaamheden aan Ketelsluis

DRONTEN
Automobilisten moeten volgende week maandag rekening houden met verkeershinder bij de Ketelsluis in Ketelhaven. De provincie gaat de komende weken de scharnieren van de sluisdeuren aan de kant van de polder vervangen. Deze zijn versleten. 

De provincie wilde al in september het werk doen maar dat bleek niet mogelijk te zijn, omdat de scharnieren niet los wilden komen. Toen is besloten de vervanging uit te stellen tot februari/maart om de scheepvaart zo min mogelijk tot last te zijn.

Volgende week maandag is de sluis afgesloten voor het autoverkeer omdat de sluisdeuren dan van hun plek worden gehesen. Automobilisten moeten omrijden over de Colijnweg, Hanzeweg, Ketelweg en vice versa. Fietsers kunnen met hulp van verkeersregelaars de sluis wel passeren.

Op woensdag 1 maart is er opnieuw een afsluiting voor het verkeer. Dan worden de sluisdeuren teruggeplaatst. De Ketelsluis is vanaf maandag volledig afgesloten voor het scheepvaartverkeer. Schippers kunnen pas in het weekeinde van 11 en 12 maart weer gebruik maken van de doorgang.

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert