Ton voor onderzoek naar snel internet in landelijk gebied

FLEVOLAND
De provincie wil een ton uittrekken voor onderzoek naar snel internet in landelijk gebied in Oostelijk en Zuidelijk Flevoland.

De provincie wil dat in heel Flevoland snel internet beschikbaar is. Op 900 adressen is dat nu nog niet het geval. Het gaat dan vooral om plekken langs de Randmeren en gebieden met veel bomen.

Provinciale Staten praten woensdag over het voorstel. 

reacties (9)

 • A. van Dongen

   

  In 2015 heeft d eprovincie al een rapport laten opmaken wat het zou gaan kosten om het gehele buitengebied voor glasvezel te voorzien. Dat betekent NOP, Oostelijk Flevoland en Zuidelijk Flevoland. Daarvan zou de helft betaald worden door de provincie. Men is nu al bezig in de NOP om dit aan te leggen. De NOP was ook voor 4G of 5G draadloos netwerk. Toch wordt daar een ondergronds netwerk gelegd. Waarom kan dat dan in de rest van de provincie niet? Waarom moet er eerst weer ene ton worden uitgetrokken om te kijken of het uit kan. De gemeente Dronten gaat wel draadloos netwerk aanleggen in het buitengebied. Maakt het weer duurder voor de rest van de provincie en duurt het weer jaren voordat het uiteindelijk wordt aangelegd. Ga aan je werk provinciale staten en leg het aan. Vooral jij Jan de Reus....

  reageer
 • Ray

   

  Waarom een onderzoek? Gewoon aanleggen, scheelt weer 100.000 euro!

  reageer
 • Av

   

  Geen onderzoek, gewoon schep in de grond. Scheelt een ton.

  reageer
 • Draadloos

   

  Snel internet omroep Flevoland, geen glasvezel maar draadloos. Anders zouden die bomen geen probleem zijn.

  reageer
 • HM

   

  Belachelijke investering voor niet bestaand probleem. Inderdaad 4G/5G uitrollen. Tegen de tijd dat onderzoek gedaan is, is het niet meer nodig. Zal wel ergens een vriendje zijn van een gedeputeerde die het onderzoek gaat uitvoeren.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • PK

   

  Voor €1100 per aansluiting een onderzoek? Volgens mij moet je gewoon de providers vragen om 4G beschikbaar te maken in het landelijk gebied.

  reageer
 • R.

   

  Laat ze zorgen dat de vastgoedeigenaren meewerken met Reggefiber. Lelystad Centrum, glasvezel ligt notabene in de grond, maar Reggefiber is gestopt, kan niet verder met het doortrekken naar de woningen...

  reageer
 • robert

   

  Precies het zelfde als de bewoners van het Atolplaza gebouw. Glasvezel tot de hoofdingang en verder bekijk het maar bah!!!!

 • KC

   

  Laten de gemeenten ook de precario op ondergrondse bekabeling en leiding direct afschaffen. Als dat gebeurd, dan zijn bedrijven eerder bereid om glasvezel aan te leggen.

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Waarom zou men dat doen. HEt is gewoon geld voor de gemeenschap watin de stad ook betaald moet worden. Het platteland moet gewoon de eigen broek ophouden. In Oost enZui heb je overigens gewoon greennet. Maar dat is niet mooi genoeg. Ook kun je voor weinig geld gewoon een eigen sat-installatie nemen. Het probleem zalwel zijn dat het allemaal voor weinig moet.

 • Gerard

   

  Gewoon nog ff wachten. 4G geupgrade, 5G is aanstaande, scheelt veel investeringskosten.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert