"College is de weg kwijt met de verkeersaanpak"

EMMELOORD
Volgens de fractie van ONS Noordoostpolder is het college van B en W in Noordoostpolder de weg kwijt als het gaat om de verkeerssituatie in Emmeloord. Aanleiding voor de kritiek is de nieuwe rotonde op het kruispunt bij de skatebaan.

De rotonde is volgens de fractie helemaal niet nodig op die plaats, in tegenstelling tot andere plekken in Emmeloord, zegt raadslid Arjan van de Beek van ONS Noordoostpolder. "Neem de kruising bij het Pastoor Koopmansplein of de kruising bij de Rabobank. De verkeerssituatie op de Nagelerstraat bij de Lidl vraagt om verbetering. Ook de Europalaan moet onder handen genomen worden, het liefst met een aparte fietsbaan. Waarom gaat de gemeente niet dáár aan de slag?"

De fractie heeft inmiddels schriftelijke gesteld over de kwestie. 

reacties (13)

 • Klaas

   

  Groot gelijk ONS, de gemeente moet eerst maar eens de kruisingen Espelerlaan/Koningin Julianastraat en Nagelerstraat/LIDL aanpakken. Weer een wethouder die zonodig een stempel ergens op moet drukken. De kruising in kwestie is helemaal geen probleem. Deze is prima gereguleerd met de huidige verkeerslichten.

  reageer
 • JD

   

  Ooit is de Noord-Zuid verbinding eruit gehaald in Emmeloord. Van de nagelerweg via de deel naar de boslaan. Het verkeersplan van toen heeft nooit een goed alternatief opgeleverd. Door deze verbinding te verwijderen zijn problemen ontstaan die op de dag van vandaag nog steeds spelen.

  reageer
 • Harry

   

  Volledig met ONS eens. De kruising Scandivaielaan/Urkerweg heeft uit verkeerstechnisch oogpunt absoluut geen prioriteit, want de doorstroming van het verkeer is hier prima en van verkeersonveilge situaties is geen sprake. De door ONS genoemde andere situaties vragen om een snelle aanpak, Gemeente, pak daarmee eens door !

  reageer
 • Armold

   

  Wat een gezeur van ONS. Wanneer doen ze hun huiswerk eens. Rotonde staat al in de door hin goed gekeurde begroting. Ze blokkeren de voortgang bij de rotonde Onder de Toren. Kan dit flut partijtje niet gewoon hun vergoeding terug geven ..... OND kost de gemeenschap handen vol geld met niet adequaat geschreeuw en gejammer. Valt niet mee je werk fatsoenlijk te doen.

  reageer
 • Carry

   

  Logisch dat ze de rotonde onder de toren blokkeren. Is niet over nagedacht ivm uit/inritten bewoners. Ruimtelijk denken is ook erg moeilijk!

 • Klaas

   

  Armold, ben je familie van de wethouder? je hebt duidelijk niet door wat voor geld de gemeente weer over de balk wil smijten door rotondes aan te leggen waar het niet nodig is. Van dat geld kan je ook weer een aantal gezinnen in de bijstand helpen. Je hebt het over niet adequaat gejammer. Onzin, het is prima dat er politiek gewicht is tegen de onzin-plannnen die geopperd worden. Het is hier geen dictatuur! Maar je hebt wel gelijk dat het niet mee valt fatsoenlijk je werk te doen, anders was dat meer dan domme idee van die rotonde niet geopperd. De politiek zit daar alleen omdat ze in een normaal bedrijf al lang door de mand zouden zijn gevallen. En ik heb het niet over boerenbedrijven waar niemand ze tegenspreekt als ze alleen op de tractor zitten.

 • Jef de Vries

   

  Aha. Realisatie van de zogenaamde Poppe-up rotonde. De rotonde die geen bestaansrecht heeft, maar er opeens zomaar is. Knap werk wethouder Poppe!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Polderboer

   

  Kijk eens aan er komt een rotonde in Emmeloord. De gemeente doet ons denken dat ze heel druk bezig zijn, wij weten wel beter. Ze pakken de makkelijkste weg om een rotonde te leggen maar lopen weg voor de grootste verkeersonveilige plekken in de polder. Ach ja de meeste mensen die in het gemeentehuis werken wonen helemaal niet in de Noordoostpolder dus die hebben er totaal geen last van. Als men dat beleid eens aanpakt komen de medewerkers van de gemeente dagelijks eens met de werkelijkheid in aanraking.

  reageer
 • Klaas

   

  Heb afgelopen najaar de gemeentebegroting eens doorgekeken. Zag toen de aanleg van deze rotonde al genoemd staan. Waarom hoor je dan geen tegengeluid? De raad stelt een begroting toch vast denk ik? ONS schreeuwt nu alleen voor politiek gewin!! De vertraging van de andere rotondes is mede te danken aan dezelfde ONS. Van mij mag de rotonde er komen, geen wachttijd meer.

  reageer
 • Dirk

   

  Mja, daar hebben ze inderdaad een punt. Maar volgens mij was dit een quick win en makkelijk uit te voeren plan, waarbij de andere knelpunten ingewikkelder zijn uit te voeren. Neemt niet weg dat ze de prioriteit zouden moeten stellen aan de echte knelpunten waar gevaarlijke situaties ontstaan, die netjes door ONS zijn opgenoemd.

  reageer
 • Dus u zegt dat de ambtenarij weer eens de makkelijkste weg kiest? Nu is dat meestal het geval. Wat ONS dus ten berde brengt is een juiste afspiegeling van de verkeersproblematiek in Emmeloord. Daar vele ambtenaren van buiten de polder komen, is dit wat wij als inwoners kunnen verwachten. En om dan weer een duur bureau in te schakelen is van de zotte...maar zal hoogstwaarschijnlijk wel weer gebeuren...

 • Karel

   

  Misschien een idee dat iemand met verstand van verkeer er naar kijkt?

  reageer
 • Frenky

   

  Dat is nog de rustigste kruising van allemaal. Bij de poldertoren daar is het chaos als het iets te druk is rond 5 uur.

  reageer
 • Wim

   

  Ben het niet gauw met politieke partij eens, maar deze keer slaan ze de spijker op z'n kop. Idd andere punten vragen meer om verkeersveilige situaties en betere doorstroming. Kruispunt Urkerweg aanpassen is geld over de balk smijten.

  reageer
 • Cock

   

  De espelerlaan smorgens met fietsers en auto's Is een drama met name bij de scholen

  reageer
 • Ger

   

  ONS Noordoostpolder is al veel langer de weg kwijt!

  reageer
 • De kaat

   

  Normaal ben ik het ook niet zo snel met ze eens maar hier hebben ze toch echt een goed punt

 • Emmeloorder

   

  Dat kan zo zijn maar hier hebben ze toch echt wel een punt.

 • FdH

   

  Maar ik denk dat ze hier wel gelijk in hebben. Zijn inderdaad andere kruisingen die slechte doorstroom hebben en/of gevaarlijk zijn.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert