Helft gemeenten aangesloten op WOZ-loket

FLEVOLAND • Ma 13 februari 2017 | 14:30 • Maandag 13 februari 2017 | 14:30
Vier maanden nadat de verplichting om WOZ-waarden openbaar te maken is ingegaan, zijn drie van de zes Flevolandse gemeenten aangesloten op wozwaardeloket.nl, een website van de rijksoverheid. De andere drie gemeenten voldoen ook aan de nieuwe plicht, maar publiceren de informatie op andere plekken.

In het streven naar transparantie zijn gemeenten sinds oktober vorig jaar verplicht om de WOZ-waarden openbaar te maken. De waarden van huizen in Almere, Dronten en Noordoostpolder zijn via de landelijke site te raadplegen, maar Lelystad en Zeewolde publiceren die informatie alleen op hun eigen website. De waarden van huizen op Urk zijn niet te raadplegen in een register, maar moeten opgevraagd worden via een e-mail aan de afdeling Belastingen. 

Nu de WOZ-waarde openbare informatie is, kan iedereen de waarde van zijn huis vergelijken met de waarde van zelfgekozen andere woningen, bijvoorbeeld in dezelfde straat.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel