PvdA: maximaal 75 meter lopen naar afvalcontainer

ALMERE • Ma 13 februari 2017 | 17:20 • Maandag 13 februari 2017 | 17:20
De loopafstand naar afvalcontainers moet maximaal 75 meter zijn voor Almeerders met een lichamelijke beperking. Dat wil de Almeerse PvdA-fractie. Als deze doelgroep verder moet lopen dan 75 meter bestaat de kans dat het afval op straat belandt, zegt de PvdA.

Op dit moment zijn er wettelijk geen maximale afstanden vastgelegd tussen een woning en de plek waar het afval wordt ingezameld. In het verleden was dat landelijk bepaald. Sinds 2008 geldt die richtlijn niet meer en mogen de gemeenten zelf de afstanden bepalen.

Volgens raadslid Hassan Buyatui van de PvdA zou een maximale afstand van 75 meter mensen met lichamelijke beperkingen stimuleren om het afval goed te scheiden en het in de juiste containers te gooien. Volgens wethouder Frits Huis gaat een maximale afstand van 75 meter de gemeente veel geld kosten. Het onderwerp wordt donderdag op de politieke markt besproken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel