Man opgepakt voor brandstichting in eigen woning

ZEEWOLDE
Een 59-jarige man uit Zeewolde is in de nacht van maandag op dinsdag aangehouden op verdenking van brandstichting in zijn eigen woning. Dat laat de politie weten. 

Rond half twee brak er brand uit in de woning van de man. De vlammen was volgens de politie snel geblust.

Hoe het vuur precies is ontstaan, wordt onderzocht. De man zit nog vast. 

reacties (5)

 • Geitenwollen Sokken

   

  Er hoeft ook iets te gebeuren in Zeewolde en het halve dorp schiet in de zielig en knuffel mode. Wel eens van eigen verantwoordelijkheid gehoord?

  reageer
 • Henny Groote

   

  Aanvulling op valse beschuldiging van brandstichting, Stel dat het gaat om een "verwarde" wanhopige man. Die overal van het kastjes naar de muur werd gestuurd. Dan zou de Gemeente Begeleiding moet verlenen hulp bij financiële moeilijkheden, ziekte zowel fysiek als psychisch. Deze zaken die eerst door het GGZ en via de AWBZ werden opgepakt is door de Overheid naar de Gemeente overgelaten. Deze heeft otaal geen inzicht in de medische problematiek gaat daardoor verkeerde besluiten nemen, enkel cijfermatig mensen beoordelen. Willekeurige besluiten per gemeente verschillend. Deze door de Overheid overgehevelde verantwoordelijk Ri.Gemeente is desatreus voor zieken ouderen kwetsbare mensen.

  reageer
 • Henny Groote

   

  Oppassen met meteen over "brandstichting te schrijven. Dit veroorzaakt zoveel persoonsbeschadiging. Vaak blijkt later dat het een valse beschuldiging van de verzekeraar is daarom dekking af te wijzen. Het onderzoek van de politie gaan ze nog ook een (onnodig langdurig,l overdoen. Dan is er een gerechtelijke procedure nodig om alsnog dekking op de schade te krijgen. De verzekeraar zoals Aegon en Univé trekken vlakvoor de zitting de valse beschuldiging in.

  reageer
 • Mop

   

  Meer psychische zorg meer opvang voor verwarde personen.

  reageer
 • Barry

   

  Wordt dit een nieuwe trend in Flevoland?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert