Werkloosheid daalt, maar jongeren zitten vaker thuis

FLEVOLAND
De werkloosheid is vorig jaar in alle Flevolandse gemeenten gedaald. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. De daling is vooral het gevolg van oudere werkzoekenden die een baan hebben gevonden. Jongeren tot 25 zitten juist vaker thuis. 

In Almere, Dronten en Zeewolde groeide het aantal werkloze jongeren in 2016.

Almere heeft met 16,6% één van de hoogste jeugdwerkloosheidspercentages van Nederland. Alleen in Rotterdam en Den Haag hebben meer jongeren geen baan.

https://localfocus2.appspot.com/58a2f3974ca84

reacties (5)

 • Albert

   

  Das geen wonder ook, als werkgever kan je niks met een groot gedeelte, heledag druk met de tel. en ongemotiveerd gedrag.

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Ja en ook nog geen of weinig besef van regels(zoals bv. op tijd komen) of inzet/ goede werkhouding (bv. niet uitbundig feesten en de dag later brak / net sls een zombie op werk komen).

 • Tsja

   

  Hoe bedoel je gemanipuleeert nieuws in aanloop naar de verkiezingen.

  reageer
 • Karel

   

  16,6% en in de top 3. Nou, nou, "daar mag Almere trots op zijn", want deze gemeente wil niets liever dan opvallen en staat graag aan de top. De hoge jeugdwerkloosheid merken we hier dagelijks door alle intimiderende hangjongeren die de straat als hun thuis beschouwen en overal rotzooi lopen te trappen. Zonder goede handhaving lukt het Almere prima om in die top 3 te blijven. "Petje af".

  reageer
 • frits

   

  @ karel , het gaat hellemaal top he weet r alles van wat je bedoelt . maar almere heeft een slogan almere werkt , nou dat kunnen ze wel weg laten en er van maken het werkt niet almere .

 • Dirk2

   

  Wat is de definitie van een "jongere"? (Leeftijd, achtergrond, niveau genoten onderwijs, stage- en werkervaring, VOG, etc) Dat bepaald de doelgroep en daarmee de problematiek en (non)kansen. Investeren op kansrijke jeugd heeft nu prioriteit boven alle reeds mislukte initiatieven.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Goede vraag! Ik kan er natuurlijk helemaal naast zitten maar ik denk dat we met z'n allen het antwoord op je vraag wel denk te weten.

 • haha

   

  Hoeveel werkelozen zouden er op het IJsseloog in het Ketelmeer zijn ?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert