OM: Twee partijen schuldig aan vechtpartij taxiplein

ALMERE
Een Almeerder die afgelopen zomer op het taxiplein in Stad twee Amsterdamse broers zou hebben beroofd en mishandeld, moet als het aan het OM ligt 100 dagen de cel in. Tegen een van de slachtoffers, die de Almeerder vervolgens met een mes in de schouder zou hebben gestoken, is 240 uur werkstraf geëist.

De vechtpartij vond plaats op zondagochtend 24 juli. De twee broers en een vriendin hadden een afspraak met de Almeerder gemaakt omdat zij wiet van hem wilden kopen. Maar in plaats van wiet had de Almeerder xtc-pillen bij zich.

Tien euro
Toen het drietal niet wilde betalen voor de pillen, griste de Almeerder tien euro uit hun handen en maakte zich uit de voeten. De twee broers lieten het er niet bij zitten en gingen de man achterna. Daarbij kwam het tot een vechtpartij, waarbij de Almeerder in de schouder werd gestoken. Hij sloeg zijn belager met een bierflesje op zijn achterhoofd.
Ook de jongere broer, die de vechtpartij probeerde te sussen, moest het ontgelden en kreeg klappen.

Beide mannen vertelden de rechtbank dat zij uit zelfverdediging hadden gehandeld. De officier van justitie ziet daar geen bewijs voor. Beide mannen waren volgens de aanklager opgefokt.

Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert