Leegstand Neringpassage voorbode metamorfose

LELYSTAD
De leegstand in de Neringpassage in Lelystad past bij het beleid van de gemeente om het aantal vierkante meters aan winkels in het stadshart te verminderen en er woningen aan toe te voegen.

Dat zegt VVD-wethouder Janneke Sparreboom in een reactie op het vertrek van de laatste winkel in de straat. De Multivlaai gaat binnenkort weg uit de Neringpassage, zodat alleen een kapper overblijft.

Volgens Sparreboom is het gebouw waarin de ondernemer zit onlangs verkocht. Een nieuwe eigenaar wil het herontwikkelen voor woningbouw op de bovenverdiepingen en uitgaansvoorzieningen op de begane grond. Daarmee verdwijnt een groot stuk leegstand.

Over vier jaar groener en aantrekkelijker
De gemeente gaat het openbaar gebied rond de Neringpassage groener en aantrekkelijk maken. Het kan nog wel een jaar of vier duren voordat deze verandering is afgerond, erkent de wethouder.

De winkelleegstand in Lelystad is volgens de wethouder gedaald van ruim een kwart in 2015 tot onder de vijftien procent nu. Dit ondanks het faillissement en vertrek van zeventien winkels, maar dankzij het opnieuw indelen van het stadshart en afstoten van vierkanten meters. Ook komen er weer meer bezoekers in het centrum.

reacties (10)

 • pieter

   

  Daar zit links Lelystad niet op te wachten, geld beter besteden aan minima en ouderen, behalve luchtkastelen ontwerpen wil links helemaal niets.

  reageer
 • LS

   

  Als dit een mooi groen wijkje wordt met woningen: niks mis mee!

  reageer
 • Flevowatcher

   

  De 'kleine winkel 8', dus de kleine route door het centrum is door VVD en PvdA altijd als 'panacee' opgevoerd voor dreigende leegstand, zeg maar 'uitstervingsbeleid' voor andere straten. Tegelijkertijd hebben de collegepartijen nooit echte aandacht gehad voor het grote probleem dat vastgoedeigenaren (mede) daardoor de huurprijzen in dat gebied opgedreven hebben naar on-Lelystadse hoogte. Dat een 'nieuwe' (?)eigenaar horeca wil ontwikkelen in de leegstaande winkels is geen goed teken, want het profiel van deze straat is vanwege de slechte ligging geen bezonning, en directe overlast voor bovenwoningen: het zoveelste 'domme' idee van de VVD! Dus louche sisha lounges en pizza-beunhazen en frites-verpesters met veel stankoverlast onder de woningen? Fijn plan!, wethouder Sparreboom, en makkelijk scoren zo vlak voor de landelijke verkiezingen, #'werkgelegenheid', helaas heeft de VVD (en eerlijk gezegd ook de PvdA) nooit serieus nagedacht over het afnemende publiek in het centrum, behalve gezeur over parkeergeld, dat is wel het laatste waarom de consument niet meer naar het stadshart komt..... Ik kan het weten, zat ooit in de raad en keek er met verbijstering naar!

  reageer
 • Hannes

   

  Dan zat je ooit in een raad met een zwenkend beleid; dan kom je met deze reactie wel heel erg laat. "Als dit een poltieke campagne voor moet stellen" welke parij blijft er dan nog over!"

 • Edwin

   

  Dat stuk waar multivlaai in zit en dekamarkt zat moeten ze gewoon slopen. Terras hoef je daar niet te beginnen omdat er alleen maar schaduw is. En die wethouder snapt er echt helemaal niets van. Beetje met cijfertjes rommelen om weer wat te doen te hebben en de burger voor de gek te houden.

  reageer
 • Hannes

   

  Past allemaal in een zwenkend beleid, van eerlijkheid en geloofwaardigheid!" Waarom na al die jaren in beslotenheid; plotseling die openheid!!"

 • KC

   

  Wonen boven horeca geeft zeker problemen en ik wil daar echt niet op een terrasje in deze straat zitten omdat er altijd schaduw is.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jut

   

  Het kan er alleen maar beter op worden. We moeten een beetje positief blijven na alle negatieve publiciteit over Lelystad de laatste tijd. Kom op zaterdag en als het mooi weer is eens naar het centrum, dan is het best gezellig hoor. De negatieve reacties komen eigenlijk van de mensen die amper in het centrum komen. Zij gaan alleen maar af op wat er in de krant staat.

  reageer
 • Jul

   

  Dus niet via internet bestellen maar lekker naar het stadshart.

 • Bert

   

  Hahaha 15 procent van de helft van de oppervlakte is 30 procent leegstand van het geheel Erg creatief. Maar dat zijn we wel gewend

  reageer
 • Willen Dronten

   

  De gemeente gaat dan dat en er gebeurd niks ja winkels die weg gaan of ze laten nog meer kappers telefoonwinkels toe

  reageer
 • Flevoburger

   

  Dus de leegloop van De Gordiaan is gepland?

  reageer
 • Positief

   

  Dat klinkt goed. Dus allemaal de schouders er onder en winkelen in het stadshart i.p.v. bestellen via internet.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert