Vermiste man (77) na uren gevonden

ALMERE
De politie heeft dinsdagavond in Almere Stad geruime tijd gezocht naar een vermiste 77-jarige man. De Almeerder was rond 15:30 uur ontslagen uit het Flevoziekenhuis. Hij was lopend vertrokken, maar kwam niet op zijn huisadres aan.

Bij de zoektocht werd een helikopter ingezet. Ook werd via Burgernet een signalement van de vermiste verspreid. 

Terug naar het ziekenhuis
Rond 21:30 uur werd de man ongedeerd gevonden. Volgens de politie heeft hij de tussenliggende uren vermoedelijk op straat in de kou doorgebracht. Het zou naar omstandigheden redelijk met hem gaan. De man is ter controle opnieuw naar het ziekenhuis gebracht.

reacties (12)

 • Jaanchi

   

  Flevoziekenhuis, zorg tot aan de draaideur? Kleine moeite om het thuisfront van ontslag te informeren toch? Jammer dat het zo moest gaan.2

  reageer
 • Wilma Almere

   

  Vreemd verhaal. Ik denk dat mijnheer in de war was. Maar zo iemand kun je toch niet zomaar laten gaan. Dit is een communicatie-fout van het ziekenhuis en familie. Het ziekenhuis vroeg aan mijn ouders altijd of ze opgehaald werden en stond in nauw contact met het thuisfront. Eigenlijk valt niemand iets te verwijten en volgende keer beter opletten.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Iedereen doet nu alsof iemand van 77 per definitie een soort van hulpbehoevend kind is, terwijl dat niet zo hoeft te zijn. Erg makkelijk om het Flevoziekenhuis de schuld te geven zonder verder enige details te hebben over het waarom van het ziekenhuisbezoek. Vergeet verder niet dat sommige (vele) ouderen stronteigenwijs zijn.

  reageer
 • Alex .

   

  Helaas moet ik de schuldvraag even nee leggen bij het Flevoland Ziekenhuis Mbt hoe dit kon gebeuren ? Misschien toch even de onslagproceduren wat strakker handteren !! In het donker in de kou had erger kunnen aflopen , Hulde aan de POLITIE 😃

  reageer
 • Bob

   

  Waarom vliegt die helicopter om 22.58 uur nog rond (ruim 3 kwartier?!) terwijl de man om 21.30 uur is gevonden? Dit gebeurt met enige regelmaat en is niet echt heel fijn voor de nachtrust van alle omwonende gezinnen... (irritant zelfs). Nog buiten beschouwing gelaten wat de kosten hiervan zijn geweest.

  reageer
 • Jos '56

   

  Helicopters vliegen 's Avonds ook rond om met behulp van infrarood hennepplantages op te sporen.

 • laat alle reacties zien
 • Jan

   

  Ouderen worden helaas in de steek gelaten. Zit in hetzelfde schuitje

  reageer
 • Hennie

   

  Deze persoon heeft liefdevolle kinderen die altijd voor hem klaarstaan. Jammer dat het ziekenhuis de familie niet geinformeerd heeft dat hij ontslagen was en lieten hem zo gaan zo.

  reageer
 • Peter

   

  Erg fijn dat deze meneer weer gevonden is. Een taxi naar huis had de gemeenschap enkele duizende euros bespaard aan oa de inzet van een helicopter die uren boven Almere vloog etc.

  reageer
 • Muziekwijk

   

  Dat klopt, het is nu 22.58 uur, en nog steeds vliegt hier een helikopter rond, al zeker een uur. We vroegen ons al af wat het voor kabaal was buiten en wat er aan de hand is en waarom er zo laat op de avond nog helikopters overvliegen.

  reageer
 • Barbara

   

  Ouderenzorg bij ontslag uit ziekenhuis verloopt meestal goed als een transferverpleegkundige wat belangrijke zaakjes heeft weten te regelen.

  reageer
 • willem-stad

   

  Ondertussen vliegt de helicopter om 22.43u nog steeds over de Saxofoonweg/Contrabasweg ? Mooi dat meneer gevonden is.

  reageer
 • Carla

   

  Wat triest voor deze man op leeftijd dat er niemand was om hem op te halen uit het ziekenhuis en naar huis te brengen! Ik wens hem heel veel sterkte en beterschap en hoop toch echt dat hij mensen om hem heen heeft die hem in de gaten houden en voor hem zorgdragen!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert