Proef gratis parkeren centrum van de baan

LELYSTAD • Wo 15 februari 2017 | 0:51 • Woensdag 15 februari 2017 | 0:51
Het veelbesproken experiment met gratis parkeren in het centrum van Lelystad gaat niet door. Dinsdagavond heeft de gemeenteraad het voorstel van de agenda gehaald. Emiel van der Herberg van de PvdA vroeg de raad daarmee in te stemmen en het voorstel niet meer te laten terugkeren. Een meerderheid ging daar mee akkoord. VVD, CDA  en Leuc stemden tegen. 

Het gratis parkeren zorgde de afgelopen tijd voor hevige discussies in de gemeenteraad. De partijen leken het niet met elkaar eens te kunnen worden.

De middenstand van Lelystad wil graag dat er een proef wordt gedaan met het eerste uur gratis parkeren. Er komen dan meer mensen naar het winkelcentrum, zo is de gedachte. Veel winkels moesten de afgelopen jaren noodgedwongen de deuren sluiten.

Het experiment, dat een jaar moest duren, zou de gemeente bijna een half miljoen euro kosten. Veel partijen in de raad vinden dat weggegooid geld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel