Celstraf en Jeugd-tbs geëist voor inrijden op agent

LELYSTAD
Voor zware mishandeling van een politieagent is tegen Lelystedeling een celstraf van drie maanden in de jeugdgevangenis geëist. Ook zou hij jeugd-tbs moeten krijgen. 

De verdachte zou in maart vorig jaar met zijn scooter zijn ingereden op agenten die in Lelystad bezig waren met een fietsverlichtingscontrole. Hij zou daarbij een stopteken hebben genegeerd. Eén van de agenten werd geraakt en brak een enkel en alle vingers van zijn linkerhand.
Naast zware mishandeling wordt de verdachte ook poging tot mishandeling op de andere politieagenten verweten. 

De Lelystsdeling ontkent dat het voorval heeft plaatsgevonden. Volgens hem spelen de agenten een spelletje. Hij zou niet in de gaten hebben gehad dat het agenten waren en wilde alleen vluchten. De botbreuken zou de agent te danken hebben aan zijn collega’s.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

reacties (6)

 • Rob

   

  Heden daagse reactie. Schuld ligt bij een ander, agent keek me boos aan, agent ging niet opzij, zeker omdat ik zwart geel wit of groen ben, agent stelt zich aan, had ie een ander vak moeten kiezen, ik bepaal wel wat ik doe etc. etc. Onze toekomst. Schrijnend. Heb je minimaal 5 jaar voor nodig voor enige gedragsverandering bij zo'n knaap.

  reageer
 • Maartje

   

  3 maanden voor zo een vergrijp??? Mag het niet zeggen, maar ik zou me slap lachen als een rechter of officier van Justitie frontaal wordt aangerden op de groene carré met stapels dossiers in zijn handen. Is hij dan ook zo sportief of is d straf dan ineens veel hoger? Waarschijnlijk het laatste.

  reageer
 • rechter

   

  de agent had niet in de weg moeten gaan staan , daar bij is het niet bewezen dat de dader deze bot breuken heeft veroorzaakt , ik spreek de verdachte dan ook vrij van alle te laste gelegde feiten .

  reageer
 • pieter

   

  Met een links-liberalen rechter die heeft gestudeerd in Amsterdam of Leiden kon de dader er weleens goed vanaf komen.

  reageer
 • Flevoburger

   

  "De botbreuken zou de agent te danken hebben aan zijn collega's " Ja natuurlijk....... Het zou mij niets verbazen als een rechter voor dat argument vatbaar is.

  reageer
 • Bob

   

  Tja de rechterlijke macht kennende zal deze zeggen dat hij niet de opzet had om de enkel en de vingers te breken van die agent...en vragen waarom de agent niet aan de kant gegaan was na het etnisch profileren want dan was er niets gebeurt.. Nu is die jongen voor zijn leven beschadigd na zijn slechte jeugd..gelukkig kan hij nu dan etnisch gaan profiteren.....

 • laat alle reacties zien
 • Tgf

   

  Niet in staat tot zelfreflectie en het feit dat het altijd aan een ander ligt, doet mij een genetisch profiel vermoeden. Maar goed, daar wordt dan ook TBS voor geëist.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert