Microfoon brengt lawaai op pier in kaart

ALMERE
Met een microfoon wil de gemeente Almere de geluidsoverlast op de pier in het Weerwater in kaart brengen. Omwonenden klagen geregeld over lawaai op de houten planken in Almere Stad. 

"In overleg met de Ombudsman en omwonenden is afgesproken dat de gemeente op zoek gaat naar creatieve oplossingen om overlast te objectiveren en te monitoren", laat een gemeentewoordvoerder weten. "Het kan helpen om ’s nachts de aanwezigheid van mensen te detecteren en om de sterkte van het geluid te meten." 

De pier in het Weerwater is al jaren een zorgenkindje. Zo was de bouw vertraagd en konden boten er moeilijk aanmeren. Het bouwwerk ligt in het verlengde van het Schipperplein bij veiligheidsexpo P!T.  

reacties (5)

 • ron H

   

  handig toch een concentratie van vervelende jeugd .. weet de politie waar ze vaak moeten kijken; altijd raak

  reageer
 • Gina

   

  Deed de politie dat ook maar :-(

 • Gina

   

  Wel heel slim van de gemeente om in de winterperiode te meten. Kunnen ze altijd zeggen dat het wel meevalt. Maar hoe zit het zomers en ook overdag. Het is daar af en toe een takkenherrie. Deze pier van dik een miljoen is de duurste en meest comfortabele hangjongerenplek ter wereld, waarmee Almere toch weer mooi weet te scoren.

  reageer
 • Sjors

   

  Wat een gezeur. Ga dan niet in het centrum wonen als je niet tegen een beetje geluid kunt.

  reageer
 • Ed

   

  "Gezeur"? Dat is geen argument maar een diskwalificatie. "Het centrum"? Nou, wel heel erg aan de rand van het centrum dan. "Een beetje geluid"? Als het de nachtrust verstoort: een "beetje" te veel misschien?

 • Urker

   

  Dus je bedenkt een pier, je vangt 500k, erna verbouw je de zooi voor 1 miljoen en nog is het gewoon een bagger bende. Kom dan eens bij ons kijken hoe het wel kan. Die zijn misschien niet zo fancy maar wel doordacht

  reageer
 • Boels

   

  Zo werkt dat nu eenmaal in Almere. Bedenkers en uitvoerders geven geen garantie! Architecten zijn onaantastbaar, zouden wel vervolgd moeten kunnen worden.

 • dB

   

  Goed plan, meten is weten

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert