Winkels op zaterdag niet collectief langer open

DRONTEN
Niet alle winkels in winkelcentrum Suydersee in Dronten verruimen hun openingstijd op zaterdag van 17.00 naar 18.00 uur. De ondernemers zijn het niet eens geworden over een eenduidige sluitingstijd. De winkeliersvereniging laat het nu aan de ondernemers zelf over hoe laat ze hun zaak dicht doen.

In de zomer van 2015 begon een proef om de winkels een uur langer open te houden. Niet alle ondernemers deden hieraan mee en het aantal deelnemers wisselde.

Enquête
De ervaringen liepen zo sterk uiteen, dat de ondernemers niet op één lijn konden komen. Ook een enquête onder het publiek leidde niet tot overeenstemming. Daarom ziet de winkeliersvereniging af van een collectieve sluitingstijd, zegt centrummanager Leo Hoksbergen. "De situatie per branche verschilt te veel om op gezamenlijk tijdstip uit te komen."

Supermarkten
Het zijn vooral de supermarkten in het winkelcentrum die erop aandringen dat de andere zaken langer openblijven. De supermarkten sluiten om 20.00 en 21.00 uur.

reacties (6)

 • alle winkels 17.00 dicht op zaterdag zondag winkels en supermarkten gesloten houden,heeft niets met geloofsovertuiging te maken maar wel een stuk rust in de samenleving..

  reageer
 • Emma

   

  Erg irritant, want de ene winkelier gooit om 17.15 uur de deur dicht, de andere om 17.30 uur, 17.45 uur of 18.00 uur. Deze ontzettend onoverzichtelijke situatie blijft dus bestaan, heel dom. Trek dan 1 lijn, of alle winkels om 17 uur, of om 18 uur, met uitzondering van de supermarkten.

  reageer
 • pieter

   

  Hoe promoot je het winkelcentrum,???? en bestrijd je de leegstand. ???? Voor veel inwoners is volgens mij de gemeentegrens het einde van de wereld. Zwolle met de trein of met de auto is gelukkig een peulenschil, maar wie zijn toch de mensen die zondagmiddag staan te dringen om de supermarkt te bestormen. ?????

 • Piet

   

  Vrees dat ze blij zijn dat ze naar huis kunnen gezien het aantal bezoekers na 4u.

  reageer
 • Ron

   

  17.00 uur op zaterdag is prima. Kan personeel gewoon thuis eten.

  reageer
 • Rob

   

  Volgens mij denken winkeliers nog altijd hoe langer ze open zijn hoe meer ze verkopen, dan help ik ze gelijk uit hun droom want dat is niet waar, iemand gaat echt meer eten door langere openingstijden en werkt dus alleen maar kostenverhogend, zelfde als op zondag mensen vedelen nu hun boodschappen over 7 dagen en vroeger over 5. Verkopen ze meer echt niet. Dus als ik winkelier was s' maandags dicht die tent en van dinsdag t/m zaterdag van 8 tot 18.00 uur open. Goed voor uw personeel en de mensen passen zich wel aan incl de meubelboulevards waar mensen alleen maar heengaan uit verveling en kijken kijken maar niks kopen ja via het internet.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Peter

   

  Lijkt me prima dat de winkels tot 17:00 uur open zijn. Langer is niet nodig en alleen maar kostenverhogend voor de winkelier. Pak de leegstand aan dan wordt het vanzelf ook drukker in het centrum en wie weet loont het dan om tot 18:00 open te zijn.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert