Winkels op zaterdag niet collectief langer open

DRONTEN • Wo 15 februari 2017 | 16:05 • Woensdag 15 februari 2017 | 16:05
Niet alle winkels in winkelcentrum Suydersee in Dronten verruimen hun openingstijd op zaterdag van 17.00 naar 18.00 uur. De ondernemers zijn het niet eens geworden over een eenduidige sluitingstijd. De winkeliersvereniging laat het nu aan de ondernemers zelf over hoe laat ze hun zaak dicht doen.

In de zomer van 2015 begon een proef om de winkels een uur langer open te houden. Niet alle ondernemers deden hieraan mee en het aantal deelnemers wisselde.

Enquête
De ervaringen liepen zo sterk uiteen, dat de ondernemers niet op één lijn konden komen. Ook een enquête onder het publiek leidde niet tot overeenstemming. Daarom ziet de winkeliersvereniging af van een collectieve sluitingstijd, zegt centrummanager Leo Hoksbergen. "De situatie per branche verschilt te veel om op gezamenlijk tijdstip uit te komen."

Supermarkten
Het zijn vooral de supermarkten in het winkelcentrum die erop aandringen dat de andere zaken langer openblijven. De supermarkten sluiten om 20.00 en 21.00 uur.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel