Celstraf geëist tegen derde verdachte overval bus

ALMERE
Tegen een Almeerder is twee jaar de cel geëist  voor zijn rol bij een gewapende overval op een buschauffeur in Almere Haven. Volgens het Openbaar Ministerie heeft de man in juni vorig jaar op de uitkijk gestaan, terwijl twee andere daders de buschauffeur en een medepassagier bedreigden. Die medeverdachten zijn vorig jaar oktober al veroordeeld tot 3,5 jaar en twee jaar celstraf.

De chauffeur werd bedreigd met een mes. Hij gaf zijn geldlade en zijn tas af.  De politie dacht eerst dat dat er twee daders waren. Pas uit de camerabeelden van de bus bleek dat er nog een derde verdachte was die buiten de bus op de uitkijk stond.

Gesprekken opgenomen
De Almeerder ontsprong in eerste instantie de dans. Hij werd opgepakt maar kort daarna weer vrijgelaten. In oktober vorig jaar werd hij opnieuw aangehouden nadat familie van een van de andere verdachten zijn naam had genoemd. Ook zijn gesprekken tussen de drie opgenomen toen ze samen in een busje naar de rechtbank in Lelystad werden gebracht. Ze spraken tijdens die rit over de overval.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

reacties (1)

  • Wilma

     

    Geëist gewoon geven weer twee jaar een gevaar voor de gemeenschap minder op straat . Alleen jammer dat het zo veel geld kost dat opsluiten .

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert