'Zembla-uitzending kunstgras roept meer vragen op'

DRONTEN • Wo 15 februari 2017 | 23:51 • Woensdag 15 februari 2017 | 23:51
De uitzending van Zembla woensdagavond over de mogelijke gezondheidsrisico's van de rubberkorrels op kunstgrasvelden roept meer vragen op dan er antwoorden worden gegeven. Dat vindt voorzitter André Aasman van ASV Dronten.

Zembla meldde dat rubberkorrels op kunstgrasvelden mogelijk tóch schadelijk zijn voor de gezondheid. Onderzoek van de Vrije Universiteit van Amsterdam op basis van proeven met zebravissen zou dat uitgewezen hebben. Met name voor kinderen zou het gezondheidsrisico's opleveren. Eind vorig jaar meldde het RIVM nog dat het spelen op kunstgras met rubberkorrels veilig is. 

Voorzitter Aasman gaat nu in gesprek met zijn bestuur om te kijken wat ze gaan doen. Teams die alleen op gras willen spelen of trainen krijgen die mogelijkheid. Maar daar zit wel een grens aan. Er is niet voldoende capaciteit om alle trainingen en wedstrijden op gras te spelen. De club wacht nu een advies van de KNVB af, of er nog gespeeld kan worden op de kunstgrasvelden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel