'Zembla-uitzending kunstgras roept meer vragen op'

DRONTEN
De uitzending van Zembla woensdagavond over de mogelijke gezondheidsrisico's van de rubberkorrels op kunstgrasvelden roept meer vragen op dan er antwoorden worden gegeven. Dat vindt voorzitter André Aasman van ASV Dronten.

Zembla meldde dat rubberkorrels op kunstgrasvelden mogelijk tóch schadelijk zijn voor de gezondheid. Onderzoek van de Vrije Universiteit van Amsterdam op basis van proeven met zebravissen zou dat uitgewezen hebben. Met name voor kinderen zou het gezondheidsrisico's opleveren. Eind vorig jaar meldde het RIVM nog dat het spelen op kunstgras met rubberkorrels veilig is. 

Voorzitter Aasman gaat nu in gesprek met zijn bestuur om te kijken wat ze gaan doen. Teams die alleen op gras willen spelen of trainen krijgen die mogelijkheid. Maar daar zit wel een grens aan. Er is niet voldoende capaciteit om alle trainingen en wedstrijden op gras te spelen. De club wacht nu een advies van de KNVB af, of er nog gespeeld kan worden op de kunstgrasvelden.

reacties (8)

 • Cock

   

  Gewoon weer op gras gaan spelen

  reageer
 • Bull shit

   

  Wat is er nog meer slecht voor je, ik bedoel dat het zo betrekkelijk is, als gewoon nuchter na denkt dan weet je zelf wel wat goed voor je is en wat niet.

  reageer
 • Polderaar

   

  Oh ja? Wat een onzin. Heeft u de uitzending gezien? Dat kun je inderdaad gewoon nuchter beredeneren? Waar hebben we nog keuringsinstanties voor nodig. Het is wel duidelijk dat het RIVM zich heeft laten inpakken door de stevige lobby van de bandenbranche, schandalig dat dit zo kan.

 • .\/\/.

   

  Als je de kennis zelf hebt is het makkelijk. Voor alle mensen die dat geluk niet hebben is het goed dat er door overheid een norm wordt gesteld.

 • Koos

   

  Wat een boels hit.

  reageer
 • Koos

   

  Wat wel duidelijk werd uit de uitzending is dat het onderzoek van het RIVM niet volledig was. Ook de directrice maakte een zeer zwakke indruk! Wat mij betreft weg met al die kunstgrasvelden!! Liever voetballen in de modder dan op een kunstgraskorrel!!

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Mijn kids gaan daar even niet op spelen. Prima als andere het doen, maar wij hebben besloten die risicos niet te nemen tot feiten echr duidelijk zijn.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Rob

   

  Het RIVM heeft duidelijk de opdracht gekregen de gevaren onder het gras weg te moffelen dat moge duidelijk zijn, reden een enorme kapitaal vernietiging. Diverse hoogleraren hebben zo bleek in het programma uitgesproken hun kinderen niet op die grasmatten met korrels te zullen laten spelen. Antwoord is dan ook kort samengevat dat deze korrels de gezondheid van in het bijzonder de kinderen ernstig kunnen schaden op de langere termijn. Kortom deze matten moeten vervangen worden.

  reageer
 • koos

   

  hoezo wachten op de knvb? het onderzoek was heel duidelijk:er zijn risico's. knvb heeft hele andere belangen. denk aan de kinderen

  reageer
 • Boels

   

  Hoe je het draait of keert, Zembla en de UvA zijn mogelijk schadelijk voor de geestelijke gezondheid. Tijd om de mogelijke belangen van Zembla en de UvA eens onder de loep te nemen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  "(...)de mogelijke belangen van Zembla en de UvA(...)" - je bedoelt waarheidsvinding en wetenschap? Ja, dat is natuurlijk erg verdacht hè?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert