PvdA: extra geld naar kinderarmoede

LELYSTAD
De PvdA-fractie wil van het college van burgemeester en wethouders van Lelystad weten hoeveel geld er dit jaar voor de bestrijding van kinderarmoede is toebedeeld uit de landelijk beschikbare 100 miljoen euro extra armoedegeld.

In een brief aan het college vraagt fractievoorzitter Nelly den Os of er zicht is op de aantallen Lelystadse kinderen die in aanmerking komen voor extra middelen en dringt zij aan op een voorstel om zo snel mogelijk de doelgroep te hulp te schieten.

In Nederland groeien meer dan 400.000 kinderen op in armoede. Zij gaan zonder ontbijt naar school, vieren geen  verjaardag, zitten niet op een sportvereniging en hebben geen goede ziektekostenverzekering, benadrukt Den Os. De PvdA wil, met hulp van het Rijk, zoveel mogelijk kinderen in Lelystad uit de armoede halen.

reacties (15)

 • Flevoburger

   

  De PvdA heeft de afgelopen 4 jaar heel veel mogelijkheden gehad om wat tegen dit probleem te doen. Best wel goedkoop om over de rug van deze groep jezelf te willen profileren. Helaas zijn normen en waarden binnen de NL politiek vandaag de dag niet echt meer belangrijk. Zo lezen we in de stemwijzer dat de PvdA niets aan hyportheekrente aftrek wil veranderen. In het echte verkiezingsprogramma van deze club staat echter wat anders. Maar gelukkig komt wel iedere cent uit Griekenland met rente terug! ( heeft politiek Den Haag ons beloofd) Nu m aar jopen dat de doorsnee ouders hun kinderen met iets meer normen en waarden proberen op te voeden...

  reageer
 • MnM

   

  Vreemd. Bij de begrotingsbehandeling november 2016 is hier al een amendement over aangenomen. Dat moet toch bekend zijn?

  reageer
 • frits

   

  Ze hebben geen goede ziektekostenverzekering? Wat een kul, iedereen is verplicht verzekerd voor het basispakket, en voor kinderen is dat gratis. In het basispakket zit alle noodzakelijke basiszorg. Als de PvdA nu beweert dat het basispakket niet goed is, dan moeten ze daar hun landelijke fractie en hun staatssecretaris op aanspreken. We hebben dit zorgstelsel met stevige winsten voor particuliere verzekeraars mede aan de PvdA te danken!

  reageer
 • Voedselbankroof

   

  Het is weer verkiezingstijd de PVDA haalt weer oude wapens uit de doos speelt weer handig in op deze eeuwigdurende problematiek, zodra men de zetels weer binnen heeft conformeren zij zich zelfs met de duivel en negeren zij het klootjesvolk wederom.

  reageer
 • Jos '56

   

  Het zijn geen Gemeenteraadsverkiezingen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Willemsen

   

  Ga eerst eens grondig onderzoeken waar al dat geld heen gaat van die arme mensen. Denk daarbij ook aan al die kwijtscheldingen, regelingen, voordeeltjes/kortingen etc die men ook krijgt. Waarom ik dit zeg. Ik zag een tv programma over armoede in -ik dacht amsterdam noord-. Zo had een mevrouw een ziggo abonnement van ca 90 euro pm want ze wilde perse allerlei programma's zien. Voorts moest haar nageltjes altijd kunnen worden gedaan. En dan zwijg ik maar over de nodige verslavingen van die mensen als roken en drinken. Dus onderzoek maar eerst grondig waar die uitgaande stromen allemaal naar toe gaan alvorens weer met geld te strooien.

  reageer
 • .\/\/.

   

  "Iedereen krijgt ruim voldoende geld om van te leven." - nou, ik zou zeggen probeer het eens van de bijstand als alleenstaande ouder van middelbare scholieren. Spreek je daarna weer, oké?

  reageer
 • Thomas

   

  Dat klinkt heel leuk, maar in principe bestaat er geen armoede in Nederland. Iedereen krijgt ruim voldoende geld om van te leven. Armoede ontstaat puur door het maken verkeerde keuzes (uitzondering voor ondernemers die ten onder gaan). Kinderarmoede ontstaat dus alleen doordat de ouders verkeerde keuzes maken. Oftewel, als je mensen leert geen verkeerde keuzes te maken, zou er geen armoede zijn om te bestrijden. Wat jij voorstelt is 100% van het geld naar dweilen. Terwijl geld investeren in de kraan dichtdraaien zodat je niet hoeft te dweilen, best wel eens beter besteed kon zijn.

  reageer
 • Dirk2

   

  Een prima vraag van Nelly! Graag tot de bodem uitzoeken over de laatste 3 jaren. Daarbij opgemerkt dat dit niet weer op hoeft te gaan aan een kansloze projectleider of een instantie. Gewoon via de voedselbank rechtstreeks naar de ouders en kinderen in goederen!

  reageer
 • .\/\/.

   

  Zingt u even mee? "Het is verkiezingstijd, het is verkiezingstijd, het is verkiezingstijd"

  reageer
 • Willem dronte

   

  Laat de gemeente eens horen waar het geld van afgelopen jaar is gebleven

  reageer
 • Dirk

   

  Dit geld is al op en is naar het parkeerfpnds gegaan.

  reageer
 • hans

   

  De gemeente kent alleen 1 woord kennen we niet en doen we niet werken ze niet aan mee het word weer verkiezingen veel beloven niks doen

  reageer
 • Flevolander

   

  Zelfs als je zo arm bent dat je naar de voedselbank moet hoeven kinderen niet zonder ontbijt naar school. Dat is een kwestie van prioriteiten stellen. En geen goeie ziektekostenverzekering?? die is gratis voor kinderen tot 18 jaar.

  reageer
 • kees d.

   

  Deze zullen waarschijnlijk net als de zorggelden die uit Den Haag komen stof gaan vangen op de plank.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert