Ruim 230 bekeuringen tijdens grote verkeerscontrole

ALMERE
De politie heeft woensdag bij een grote verkeerscontrole in Almere Buiten ruim 230 mensen bekeurd. 200 mensen reden te hard op de A6 en 31 mensen werden bekeurd voor verschillende zaken. Op meerdere plekken in Almere Buiten hield de politie controles met automatische nummerplaatherkenning. 

Eén automobilist ging er vandoor toen die een volgteken kreeg. Na een korte achtervolging kreeg de politie de automobilist te pakken. Die bleek geen rijbewijs te hebben en te veel alcohol te hebben gedronken. Ook stond nog een boete van 300 euro open.  

Verder werden onder meer bekeuringen uitgedeeld voor het hebben van een belastingschuld en het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs. Eén bestuurder is aangehouden omdat die nog voor 4000 euro boetes open had staan die niet konden worden betaald.  

reacties (3)

 • Vinnie

   

  Wat een dom gedoe ga eens boeven vangen in plaats van incassoburo te spelen voor de staatskas. Lekker makkelijk mensen die keihard werken en de eindjes aan elkaar moeten knopen die pakken ze juist. Echt zielig

  reageer
 • Richard

   

  Echt zielig zou je deze opmerking kunnen noemen. Zeker zelf een bekeuring gehad tijdens de controle? Deze acties moeten ze wekelijks doen. Belastingschulden, openstaande boetes, onveilige auto's, geen verzekering, alcohol op enz enz. Wat als iemand jou of als je kinderen heb een kind van je aanrijdt? Dan maar piepen waarom er niks tegen gedaan wordt. Hou je je aan de regels dan is er niks aan de hand. Ook niet voor de hard werkende mensen die de eindjes aan elkaar moeten knopen.

 • Sem

   

  Ook dit is crimineel gedrag en dus zijn ze boeven aan het vangen. Hou je gewoon aan de met elkaar afgesproken regels en je kunt weer met een glimlach en zonder boete je weg vervolgen. Je doet het zelf als je op dit soort momenten boetes pakt. Iets met billen en blaren...

 • Arie

   

  Als men zich aan de regeltjes houdt, heeft men niks te vrezen. Niet alleen anderen de schuld geven van uw eigen ellende...

 • Hekking

   

  Mooie actie zou je kunnen zeggen. Maar het zou nog mooier zijn als ze iets zou dien aan de criminaliteit in Almere. Levert voor de overheid niets op maar voor de veiligheid van de inwoners wel.

  reageer
 • Antje Ha

   

  Het is een waanidee dat het in Almere onveilig zou zijn.

 • Dop

   

  Ik vind het best wel crimineel als je zonder rijbewijs met drank op rijdt.

 • Piet

   

  Met de opbrengsten van de boetes kunnen ze het gratis parkeren in Lelystad wel bekostigen.

  reageer
 • Ed

   

  Piet kan niet goed lezen

 • van Dijk (geen familie van.)

   

  Hoezo moet de politie van Almere voor de gratis uurtje parkeren in Lelystad opdraaien? Trouwens het geld gaat naar het rijk en blijft niet in Almere. en gratis uurtje parkeren hebben ze in Almere (volgens mij) in het verleden hier (Almere) ook gedaan en dat was nou niet echt een succes! ik weet niet zeker of het gratis uurtje nog steeds geldig is in Almere, daarom de opmerking (volgens mij) tussen haakjes! Maar dit terzijde!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert