''Weinig activiteiten voor ouderen in Almere''

ALMERE
Het CDA in Almere wil dat het makkelijker wordt voor ouderen om zelf activiteiten te organiseren. De partij zou signalen hebben gekregen dat er voor de senioren soms niet genoeg te doen is en dat het lastig is om activiteiten van de grond te krijgen.

''Wij pleiten daarom voor een pilot ouderen activiteitenfonds, zoals dat voor het jeugdsportfonds geldt. Eventueel een kleine financiële bijdrage maar wel voor kleine initiatieven van onderaf, zodat ouderen op een veilige en eigen manier van hun activiteit kunnen genieten.'' Aldus fractie-assistent René Claessens.

De bedoeling is om donderdagavond tijdens de Politieke Markt te peilen of andere partijen en het college van burgemeester en wethouders de zorgen van het CDA delen. Ook wil de partij het hebben over mogelijke oplossingen. 

reacties (6)

 • J.

   

  Ik heb nog even verder doorgeklikt op internet en mijn idee was iets te snel gevormd (er stond in het document van de CDA dat het om een specifieke groep ging en dat er eerder vragen waren gesteld door de PVV...).

  reageer
 • J.

   

  Leo, ik heb ondertussen even de link in het artikel aangeklikt, maar het gaat er om dat ouderen graag 'veilig' en onder 'gelijkgestemden' hun vrije tijd willen besteden. Goeie kans dat statushouders niet als 'veilig' en 'gelijkgestemd' worden ervaren. (al zou het natuurlijk ook kunnen dat de betreffende 'signalen afgevende' ouderen in een buurthuis bang zijn door rond-rennende kinderen ondersteboven gelopen worden). Voor alle duidelijkheid, ik verkeer in mijn vrije tijd ook onder graag onder deels gelijkgestemden, mensen met dezelfde hobby als ik bijv. Maar ik verwacht niet dat de gemeente mij van een ruimte voorziet waar ik met mensen die echt min of meer hetzelfde in het leven staan als ik kan samen komen. Dat noem ik mijn vrienden en die ontmoet ik thuis of in een café o.i.d.

  reageer
 • Leo

   

  Ouderen kunnen zich ook aanmelden als taalcoach voor statushouders ! Zeer geschikt voor " ouderen" en heel dankbaar werk !

  reageer
 • J.

   

  Ze kunnen zich natuurlijk ook gewoon aansluiten bij de rest van de mensheid op gewone verenigingen en clubs. Meedoen met het eerste voetbal team zal er voor de meesten niet meer inzitten maar koren, muziekverenigingen, het gezelligheidsteam van de sportclub etc. etc. zijn natuurlijk niet verboden toegang na een bepaalde leeftijd. Of kijk eens op de website van het buurthuiswezen in Almere, zelf een activiteit organiseren kan ook nog. http://www.deschoor.nl/html/index.php?sitedeelID=3

  reageer
 • .\/\/.

   

  Het is verkiezingstijd, en het CDA probeert is de vijver van 50+ te vissen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Carl

   

  Ja de verkiezingen komen eraan, en daar zijn ze weer met mooie beloftes

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert