Bezorgservice Picnic breidt uit naar Lelystad

ALMERE
Online-supermarkt Picnic blijft groeien. Het bedrijf brengt inmiddels bijna een half jaar boodschappen rond in Almere. Picnic bedient meer dan 3000 klanten in de stad en er staan 2000 mensen op de wachtlijst. Picnic begon in Amersfoort, daarna volgde Utrecht en na Almere is Lelystad aan de beurt.

Service staat op zichzelf
Klanten bestellen de boodschappen online. Picnic staat op zichzelf en is niet gekoppeld aan een supermarkt. Volgens David Korijn van de bezorgservice is dat het geheim van het succes. "Om 22:00 uur 's avonds bekijken we alle bestellingen voor de volgende dag. Die kopen we in bij onze leverancier. Voor 08:00 uur de volgende ochtend worden de boodschappen afgeleverd in ons distributiecentrum in Nijkerk. Daar wordt het gesorteerd en per vrachtwagen naar Almere gereden, waar het dan met 25 elektrische bestelbusjes huis aan huis gratis bezorgd wordt."

"Picnic redt het niet"
Retaildeskundige Paul Moers is kritisch over het concept. Hij denkt niet dat het bedrijf winstgevend kan worden. "De grote jongens zoals Albert Heijn en Jumbo domineren de markt. Ze zijn volop in oorlog, zij zetten in één week 1 miljoen euro om. Dat is de jaaromzet van Picnic. In de hele supermarktbranche hebben we het over miljarden. Daar kan zo'n klein bedrijf niet mee concurreren. Zij kunnen uiteindelijk niet op tegen de lage prijzen die deze supermarkten kunnen rekenen omdat zij heel groot inkopen." Volgens Moers is Picnic zes jaar te laat. Nu is het niet bijzonder en vernieuwend genoeg.

40 grote steden
Picnic zegt niet bang te zijn voor de grote jongens. "We kunnen echt wel met ze concurreren," zegt Korijn. "We zijn aangesloten bij de Superunie een coöperatieve inkoop verenging waarbij ook supermarkten zoals de Deen en Boni zijn aangesloten. We bundelen onze krachten waardoor we toch de inkoopvoordelen hebben." De online-supermarkt is overtuigd van een goede toekomst. Doel is om uiteindelijk in 40 grote steden boodschappen te bezorgen.

reacties (14)

 • Remco

   

  Sevice is top van Picnic. Boodschappen zijn wel erg duur 20% ongeveer vergeleken met Vomar.

  reageer
 • Dirk

   

  ga dan ook naar de super markt he als je slim bent

 • Elzelina

   

  Ik ben ook zeer tevreden, op mijn arla melk scheelt het meer dan 20 cent. Je weet precies wanneer het komt, goed bio vlees doe alleen nog voor verse groenten boodschappen bij de supermarkt of als ik onverwachts visite krijg.

  reageer
 • Ben van Aefst

   

  Ik ben zeer content met Picnic. Goede service en correcte mensen. En vooral voor de ouderen, waar ik ook bij hoor, helemaal ideaal. Wordt tot in de keuken bezorgt. Geen getil en gezeul met die zware boodschappen. Toppers zijn het.

  reageer
 • Sjors

   

  Ja nog een webwinkel er bij, Erg goed voor de winkels ( niet dus ) En straks allemaal huilen als er geen winkelcentrum meer over is.

  reageer
 • Liena

   

  Picnic is helemaal geweldig. Het is het wachten waard wat bertreft de wachtlijst. Ik vind het alleen maar goed dat ze eerst zeker moeten zijn van het kunnen leveren en de juiste service bieden. Ze leveren altijd op tijd. De bezorgers zijn altijd vriendelijk en de klantenservice heb ik in deze tijd nog niet beter meegemaakt. Ik werk ook, maar ze bezorgen s avonds en in het weekend. Kwestie van goed plannen. Wellicht kan die persoon die klaagt over een app ipv internet een smartphone voor zn moeder kopen en de app voor haar installeren. Een app is makkelijker als een internetpagina. En alleen al het feit dat ik niet meer zwaar hoef te tillen met pakken sap en flesjes water geeft mij al genoeg reden om picnic in te schakelen. Ik hoop dat ze het tegendeel bewijzen en wel winst maken zodat ze steeds beter kunnen concurreren. Alleen al het feit dat zo n grote keten ah in een week een miljoen omzet binnen sleept is voor mij al reden genoeg om ze niet nog meer te spekken.

  reageer
 • Piet

   

  Probleem is dat niet alle bejaarden een smartphone willen. Ik ben al lang blij dat ze kan mailen, maar nieuwerwetse spullen komen er niet in. Bij AH kun je gewoon op de computer bestellen, dus als het glad is buiten moet ze dat maar doen.

 • laat alle reacties zien
 • De ingenieur

   

  Kunnen die karretjes van de dreven (en het fietspad) geweerd worden? Het is een crime als je achter zo'n ding komt te zitten, vooral als het een heel stuk enkelstrook is.

  reageer
 • Ron

   

  Een prima reclame voor dit bedrijf hier.

  reageer
 • moon

   

  Drie weken op de wachtlijst staan meer dan de moeite waard. Ik ben om. Beter dan de Deen en zo hier in Almere. Super nette service en kwaliteit. En bespaart veel tijd.Hoop dat ze nog lang zo doorgaan op deze manier. Ik gun het ze van harte en mezelf ook.

  reageer
 • Hendrik

   

  Alweer? Een maand geleden ook al.

  reageer
 • Bram

   

  Kwestie van Gunnen.

  reageer
 • nieuwenhuizen

   

  ik denk dat Paul Moers niet zo deskundig is als hij zelf denkt , hij denkt dat picnic 6 jaar eerder had moeten beginnen om winstgevend te worden, paul heeft zeker geen idee wat 25 electrische bestelauto's 6 jaar geleden ging kosten, de prijzen voor lithium ion accu's waren in 2010 ongeveer 1000 euro per Kw/h , in 2016 slechts 180 euro per kilowatt/uur . goede timing jongens precies op het break-even point begonnen , nu kan het alleen maar beter worden !

  reageer
 • De accountant

   

  Er is geen enkele noodzaak met electrisch aandreven voertuigjes te rijden. Het is maar een marketing gimmick. Goede diesel-truckjes zijn ook schoon en veel goedkoper in bedrijf.

 • Peter Jansen

   

  Al;s klant van Picnic kan ik u vertellen dat Picnic mij al heeft weggehaald bij de de Deen in Almere. 90% van de boodschappen die je haalt zijn standaard en daar zij ze goedkoper dan de Deen, Jumbo of AH. Nog niet te spreken van de 2 uur tijdbesparing in de week. Kwaliteit van groente en vlees is zelfs beter. Bezorgingstijd op de 5 minuten precies! GEWOON TOP!

  reageer
 • frits

   

  laat picnic maar eens gewoon via internet zijn spullen aanbieden inplaats via een app en meld je je aan kom je op een wacht lijst te staan nou sorry we gaan wel gewoon naar de winkel , als je slim bent

  reageer
 • Derrick

   

  Dus.... begrijp ik nu goed dat, omdat ik iets bij picnic bestel, ik niet slim ben? U matigt zich nogal een mening aan.

 • Piet

   

  Inderdaad. Picnic is niet geschikt voor werkenden. Je bent nooit thuis als ze langskomen. Voor mijn moeder zou het een uitkomst zijn, maar die heeft geen smartphone.

 • Barbara

   

  Wat een onzin dat zij het niet zouden redden. Ga voor kwaliteit, originaliteit, en schrap negatieve gedachten van het menu. Verlies geen tijd als ondernemer door je aandacht af te laten leiden naar de concurrent. Concurrentie in de mate waarop genoemde grootgrutters bezig zijn gaat altijd ten kostte van kwaliteit, hoe dan ook. Zij willen de winst niet met je delen als het om je gezondheid gaat. Duurt even voordat de consument dat door krijgt.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert