"Toeristenbelasting moet van tafel"

NOORDOOSTPOLDER
Recreatieondernemers in Noordoostpolder willen dat de toeristenbelasting in de gemeente van tafel gaat. Dat schrijven zij in een gezamenlijke brief aan het college van burgemeester en wethouders.

Volgens de ondernemers wordt de belasting misbruikt om arbeidsmigranten een bijdrage aan de gemeente te laten leveren. Zij pleiten ervoor dat er een scheiding komt tussen verblijfsrecreatie en huisvesting van arbeidsmigranten.

Daarnaast zou de toeristenbelasting zorgen voor oneerlijke concurrentie. Zo hebben meerdere bedrijven profijt van toeristen in Noordoostpolder, maar hoeft niet elke ondernemer toeristenbelasting te betalen.

Daarom willen de recreatieondernemers dat de toeristenbelasting wordt afgeschaft. Alternatief kan zijn dat er een zogenoemde Bedrijfs Investerings Zone (BIZ) in het leven wordt geroepen, waarbij allerlei bedrijven die te maken hebben met toerisme een bedrag moeten betalen.

Volgens de Vereniging van Nederlandse Gemeenten mag er overigens gewoon toeristenbelasting worden geheven voor het verblijf van arbeidsmigranten op vakantieparken.
 

reacties (2)

 • Karel

   

  Dan ook geen subsidie meer voor de recreatie ondernemers ..... Uit je tent zonder overheidssubsidie ! maar dat zullen ze vast niet willen........

  reageer
 • Ondernemer

   

  Als recreatie ondernemer vind ik uit je tent een dure mislukking. Plus concurrentievervalsing. Dus bij deze.

 • Cock

   

  De toeristenbelasting mag van mij zelfs omhoog

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert