Wethouder: "Betere beveiliging De Vaart dit jaar geregeld"

ALMERE
De camerabewaking op bedrijventerrein De Vaart in Almere Buiten wordt nog dit jaar vernieuwd. Dat verwacht wethouder Mark Pol. De huidige camerabewaking is te ouderwets.

De realisatie van een betere beveiliging heeft vertraging opgelopen. Dat komt doordat het niet is gelukt om bedrijven op De Vaart op één lijn te krijgen. De gemeente was van plan om een zogenoemde bedrijfsinvesteringszone (BIZ) te realiseren. Bedrijven zouden dan samen met de gemeente en provincie extra investeren in de kwaliteit van het bedrijventerrein.
Een meerderheid van bedrijven stemde vorig jaar tegen die constructie. Niet elke ondernemer meende er direct belang bij te hebben.

De gemeente is nu op zoek naar andere manieren om de beveiliging van het openbare gebied op het bedrijventerrein te verbeteren. Binnenkort praat de gemeente met ondernemers op De Vaart.

In totaal is acht ton beschikbaar
Om de kwaliteit van het bedrijventerrein te verbeteren, is er tot 2020 in totaal 800.000 euro beschikbaar. Het geld is van de provincie en de gemeente Almere. Een deel van het bedrag is al uitgegeven aan fietspaden en parkeerplaatsen op De Vaart.

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert