Illegale bedrijven krijgen handhavers op bezoek

URK
Ondernemingen die illegaal op Urker bedrijventerreinen zitten, krijgen binnenkort een handhaver op bezoek. Dat zei wethouder Geert Post donderdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering. Sommige bedrijven moeten er rekening mee houden dat ze moeten verhuizen.

Bijna 60 ondernemingen op de bedrijventerreinen Lemsterhoek, Kamperhoek en Zwolsehoek zijn gevestigd op een plek waar het eigenlijk niet mag, of doen werk dat op die plek eigenlijk niet mag. Volgens de wethouder gaat het niet om zware overtredingen maar de gemeente heeft wel de plicht te regels te handhaven. "Het gaat ons er niet om om ondernemers te pesten, maar ze moeten wel duidelijkheid krijgen waar ze aan toe zijn", aldus Post.

Volgens de gemeente gaat het om hooguit enkele gevallen die moeten verhuizen. Ze krijgen daar twee jaar de tijd voor. De gemeente zal deze ondernemers niet compenseren voor de kosten van de verhuizing.

reacties (7)

 • ondernemer

   

  Deze wethouder belooft de ene dag iets en de andere dag roept hij in de vergaderzaal totaal iets anders. Ondernemers valse hoop geven is deze meneer erg goed in. Laten we het nog maar niet hebben over zijn partijgenoot. Deze beweert dat dit college lef heeft en de vorige niet. Halo wie zaten er ook alweer in het vorige college?? Juist ook SGP. De illegale zuip en snuifkroegen aanpakken ho maar!

  reageer
 • Bakker

   

  Deze wethouder is werkelijk niet normaal en overleeft met leugens. Zijn partij genoot Dirk Taanman is in ieder geval niet te vertrouwen. Ik heb ze allebei meegemaakt op school en hele slechte ervaringen met hun beide.

 • urker

   

  Zijn ze eindelijk wakker geworden bij de gemeente en dienst handhaving. De gemeente heeft toch allerlei vergunningen aan deze ondernemingen verleend o.a. bouwvergunning etc. Dus niets illegaals en bedrijven kunnen schadevergoeding eisen.

  reageer
 • Willem

   

  Ik heb nog nooit zoveel onzin meegemaakt als wat ik van wethouder Geert Post moet lezen. Geen kwaliteiten als wethouder.

  reageer
 • Pieter

   

  Ik zat thuis de raadsvergadering mee te kijken. Wie gelooft Geert Post nu nog?

  reageer
 • .\/\/.

   

  Wat is er onduidelijk in het woord "illegaal" dan?

 • Klaas

   

  Ga het lekker via de media verspreiden dan valt er helemaal niets meer te controleren straks. Maar goed toch bedankt voor dit nieuws heb het al via twitter geretweet naar bedrijven op Uk.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Brinkman

   

  60 ? En al die barretjes Dan ?

  reageer
 • Knielus

   

  Huh? Barretjes? Wat bedoelt u? Dat zijn buiten Urk gewoon plekken waar jongeren bij elkaar zitten. Plots heet het op Urk barretjes en illegaal. Onzin!!

 • Uk

   

  Zal mij benieuwen. Dan zullen er grote namen van het industrieterrein verdwijnen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert