Motie van afkeuring tegen wethouder Geert Post verworpen

URK
Een motie van afkeuring tegen de Urker wethouder Geert Post is donderdagavond verworpen. Fractievoorzitter Anja Keuter van Unie Gemeentebelangen diende de motie in omdat zij naar eigen zeggen meermaals geen antwoord heeft gekregen op vragen van haar partij over de aanleg van de nieuwe onderhoudshaven op Urk. Keuter stelt verder dat de wethouder haar onder druk heeft gezet om af te zien van een gesprek over die buitendijkse haven tussen de gemeenteraad en de provincie.

Wethouder Post stelde naar eer en geweten te hebben gehandeld. Volgens de wethouder zou het beantwoorden van de vragen van Keuter het proces rondom de aanleg van die haven belemmeren.

De motie van afkeuring werd enkel gesteund door mede-opsteller CDA en de UGP. De andere partijen in de gemeenteraad van Urk stemden tegen de motie. De andere fracties vonden de beschuldigingen van Unie Gemeentebelangen veel te zwaar.

reacties (3)

 • Jaap

   

  Een kostenpost voor onze Urker gemeenschap. De nieuwe haven kan Urk wel vergeten.

  reageer
 • Thomas

   

  Keuter heeft er ook wel alles aan gedaan om het contact te verzieken met haar claims, nee correctie, haar leugens, over chantage en intimidatie. Dat iemand dan niet staat de trampelen om de nieuwste serie vragen van kaliber '15 seconden op google, dan had je het kunnen weten' te beantwoorden, dat is niet meer dan logisch.

  reageer
 • Jaap

   

  Anja heeft de waarheid gesproken. Geert heeft geen inzet getoond bij dit project. De leugens van Geert Post komen zelf wel boven water. Aan Geert Post hadden wij niets. Alleen maar tegenwerken.

 • Brinkman

   

  Met eer en geweten op zondag voor aan . Voor de rest als het uitkomt .

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert