'Rotonde Koningin Julianastraat komt op geplande plek'

EMMELOORD
De nieuwe rotonde bij de Espelerlaan, Koningin Julianastraat en Onder de Toren in Emmeloord komt op de geplande plek. Dat heeft het college van b en w van Noordoostpolder besloten. 

Omwonenden willen graag dat de rotonde iets opschuift, omdat ze bang zijn dat verkeer te dicht langs hun huis komt. Daarnaast verwachten ze een waardevermindering van hun huis en denken ze dat het moeilijk wordt om van en naar huis te gaan. Daarom zijn de omwonenden tegen het plan in bezwaar gegaan. Volgens het college is ze met de Emmeloorders in gesprek gegaan om hen tegemoet te komen. Dat is niet gelukt, omdat de omwonenden onderling tegenstrijdige belangen zouden hebben.

Hoewel het college de locatie van de rotonde niet verandert, zegt ze wel te kijken naar aanpassingen. Zo zou de rotonde verkleind kunnen worden om zo de afstand tot omwonenden te vergroten. 

Het bezwaar van de  Emmeloorders ligt nu bij een bezwaarschriftencommissie. Afgelopen woensdag was er een hoorzitting tussen de omwonenden en de gemeente. Naar verwachting komt de commissie over een paar weken met een advies. 

reacties (5)

 • M.Eggengoor

   

  Ik.lees dat de omwonende niet met elkaar op 1 lijn zouden liggen. Dat geldt dan niet voor de 6 huizen aan de Espelerlaan . Die vragen gezamelijk om een opschuiving van 3 meter of een kleinere rotonde. In de nieuwe situatie worden de opritten van 4 huizen zo verkleind dat er alleen achteruit de weg opgereden kan worden. En als het verkeer op de rotonde even niet oplet. Dan hebben we een niet zo'n fraaie ontmoeting. De wethouder wil veiligheid voor iedereen. Alleen wij als bewoners en hun kinderen daar heeft hij geen boodschap aan. Die worden vogelvrij verklaard. Dus met een kleinere rotonde en/ of 3 meter opschuiving is iedereen blij. Ik geloof dat niemand dit zou accepteren als het hun huis was.

  reageer
 • Gewoon opschuiven!Simpel!

   

  Waarom nu de rontonde rond moet wezen is een raadsel. Maak gewoon een ovale rontonde,uniek en ook effectief! Dan is er ruimte genoeg om afstand te houden van de woningen. Trouwens maak er met led en zonnepanelen de geleidingen op de weg verlicht.Een nieuwe ontwikkeling met kansen !

  reageer
 • Polderling

   

  Ik als burger ben super blij. Al jaren een drama en een paar mensen die voor de totale bevolking bepalen dat alles maar opgehouden wordt terwijl het elke dag gedoe is op o.a. die plek. Jammer voor die paar mensen maar er zijn ook andere mensen die er wel blij mee zijn. Snel aanleggen graag!

  reageer
 • M.Eggengoor

   

  Helaas zijn wij het niet die de rotonde tegenhouden. De wethouder had al jaren eerder met Sinke kunnen praten over een stukje inschikken. Maar dat heeft hij niet gedaan. Terwijl hij volhield dat Sinke niet wilde meewerken twgenover ons en de raad. Nadat wij een.paar maanden geleden zelf gevraagd hebben aan de makelaar of hij wilde inschikken , vond hij het geen probleem. En er was nooit door de wethouder contact geweest hierover., melse hij. Dus je begrijpt, dat de rotonde er al veel eerder had kunnen.liggen , als een bepaald persoon zijn werk had gedaan. Wij willen alleen maar veiligheid voor jullie maar zeker ook voor ons. Iedereen wil dat toch. Of had je deze situatie geaccepteerd bij jou voor de deur?

 • NLToday

   

  IK zou u optimisme graag delen. Het heeft meer als twintig jaar geduurd om een gat in de weg of de weg (onder de toren) te asfalteren/repareren evenzo als het uitvoeren van de plannen met De Deel. Mocht men ooit de daad bij het woord voegen dan zal een totale verkeerschaos of ook wel verkeersinfarct langdurig onze burgerij treffen.

 • nopper

   

  Jaja Als de burgers niet op een lijn zitten met hun wensen. heeft de gemeente vrij spel. Zo gaat dat

  reageer
 • jaja sommige belangen zijn nu eenmaal gewichtiger dan die van de burgers.....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert