Architecten geven groen licht voor nieuwbouw

EMMELOORD
Het Groenhorst College en de Stichting Philadelphia in Emmeloord kunnen allebei gaan bouwen op de oude plek van de Prins Willem Alexanderhal in Emmeloord. Dat laat de directeur van de school weten na architectonisch onderzoek.

Op het stuk grond achter het Groenhorst College gaat de school uitbreiden met 700 vierkante meter. Daarnaast gaat Stichting Philadelphia een woonvoorziening bouwen voor mensen met een beperking. 

Uitbreidingsplannen
Het Groenhorst had plannen om op de oude plek van de sporthal uit te breiden, maar toen bleek dat die grond al was toegezegd aan Philadelphia. Een architectenbureau heeft nu beoordeeld dat beide instanties er terecht kunnen.

Skaters en biljarters moeten verhuizen
In samenspraak met de gemeente Noordoostpolder is besloten de plannen door te laten gaan. Het Groenhorst College verwacht dat de bouw volgend jaar af is. Door de nieuwbouw moeten de skatebaan en de biljartvereniging verhuizen. De gemeente Noordoostpolder laat weten de skaters en biljarters daarbij te helpen. 

reacties (1)

 • Buurt bewoner

   

  Belachelijk Waarom daar Philadelphia, alles maar volbouwen,en waar moeten de biljartclub en skatebaan heen, zeker naar en onlogische andere plek Laat de school uitbreiden en verplaats de club en skatebaan naar de oude PWA plek en laat Philadelphia bouwen op het evenementen refrein langs de A6( dit is toch al een miskoop) En dan over de toename van de verkeersdrukte maar te zwijgen

  reageer
 • Mvj

   

  Hoezo belachelijk? Er stond toch al een groot gebouw. Waarvan ik vermoed dat het meer verkeersdrukte gaf dan de nieuwbouw van een zorginstelling.

 • Kees

   

  Belachelijk. Vroeger stond er een SPORTHAL!!! En nu klagen dat er gebouwen terug komen ??? Verkeersaantrekking??? Volgens mij stond er eerst een SPORTHAL !!

 • Iside

   

  De biljartclub gaat naar de lange nering, de scholen worden toekomstig gesitueerd op het industrieterrein de Munt. De skatebaan weet ik niet, maar er wordt gepraat over dat deze onder de toren zou komen.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert