Vrijwilligers op verkiezingscampagne

FLEVOLAND
Ze plakken posters, praten met kiezers op straat en bellen bij mensen aan: de vrijwilligers van politieke partijen hebben het druk in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen.

Johan Goos uit Emmeloord 'krijgt er energie van' en Almeerder Steven Vrouwenvelder wil duidelijk maken dat 'de samenleving maakbaar is'. Goos probeert stemmen te winnen voor het CDA en is dezer dagen vaak te vinden bij de campagnecaravan waarmee hij en zijn partijgenoten op kiezersjacht zijn. “Ik denk dat ik er nu al zestig tot zeventig uur heb ingestoken", aldus Goos.

Het belangrijkste is volgens Goos en Vrouwenvelder dat mensen van hun stemrecht gebruikmaken. “Stemmen is de makkelijkste manier om de samenleving vorm te geven”, aldus Vrouwenvelder (GroenLinks). 

reacties (2)

 • Bleueyes

   

  De gevestigde wethouders hebben zelf het lef niet om langs de deuren te gaan en sturen flapdrollen op pad. De notabelen hebben het volk vijftig jaar laten zweten om hen in weelde te laten leven, de samenleving is nu kapot , nu gaat het volk spreken.

  reageer
 • pieter

   

  Wethouders behoren niet tot het STEMVOLK, maar tot de hogere KASTEN, of dacht u dat het kastensysteem alleen in AZIË bestaat ??? en is het dus een eer voor U om op hen te mogen stemmen. Daarom dient U voor een gemeentelijkprodukt een digitale of bel-afspraak te maken, je wilt als hogere kaste dat stem-volk (plebs) toch niet ongelimiteerd over de vloer hebben.

 • Jan

   

  We hebben het ook zo slecht in Nederland. Wilders gaat alles oplossen? Geloof je het zelf? Hoe gaat hij dat doen. Absolute meerderheid heeft hij niet. Al heeft hij die wel dan heb je de eerste kamer nog. En als het tegen de grondwet is dan is het nog lastiger. En dan hebben we de koning. Geloof maar lekker in het sprookje Wilders. Wat een simplist bent u.

 • niet blij

   

  "en bellen bij mensen aan !" Op zondag die Jehova's vind ik al vervelend genoeg ...........

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert