Almeers Kamerlid waarschuwt voor gifspuiers

FLEVOLAND
PvdA-Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch waarschuwt dat partijen als de PVV actief gif spuien in de samenleving. Hij noemt ook salafistische organisaties en een partij als DENK die de tegenstellingen in de samenleving aanscherpen.

Marcouch, die 13e staat op de kandidatenlijst van de PvdA voor de komende verkiezingen, komt in Almere Poort wonen. In de zondageditie van het tv-programma Over Flevoland Gesproken noemt hij de opkomst van de PVV in die stad een zorgelijke ontwikkeling, omdat die partij mensen niet bij elkaar brengt.

Het is daarom belangrijk, zegt Marcouch, dat mensen in de samenleving duidelijk maken dat ze zich niet tegen elkaar laten opzetten.

reacties (20)

 • Wim

   

  En ja hoor....weer eentje die gelijk in de aanvalshouding zit "Hij waarschuwt voor gifspuiers". Zucht....ik waarschuw....je weet toch?

  reageer
 • Flevoburger

   

  Het succes van Wilders / de PVV is een gevolg van het beleid van de afgelopen jaren met daarbij het ( bijna dictatoriaal) negeren van de signalen uit de samenleving / de maatschappij. De PvdA was samen met de VVd direct verantwoordelijk voor dat beleid. En nu huilie huilie gaan doen?

  reageer
 • Taxichauffeur

   

  Gevalletje "pot verwijt de ketel" ???? Oh nee de verkiezingen komen er weer aan daarom moet hij ook even gifspuien .

  reageer
 • Inwoonster

   

  De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet.

  reageer
 • L. Lendeling

   

  PVV-ers denken al gauw dat zij de mening van de meerderheid van de bevolking verkondigen. Terwijl Geert eigenlijk niets anders doet dan alles wat fout gaat in Nederland sterk uitvergroten, zonder met legale en bruikbare oplossingen te komen. Kortom een roeptoeter zonder oplossingen. Het is niet voor niets dat het CPB deze week met de conclusie kwam dat veel van de partijprogramma's in strijd zijn met de huidige wetgeving, dan wel de Grondwet. Tevens werd daarbij geconstateerd dat dit fenomeen zich vooral voordoet bij de rechtse politieke partijen en dan vooral bij de PVV en VNL.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • .VV.

   

  Ahmed Marcouch heeft groot gelijk.

  reageer
 • almere

   

  dat heeft hij niet , hij en zijn partij samen met de vvd delen die gif bekers uit .

 • Na-sissers

   

  Nederland zit vol waarschuwende profeten. In Amerika weten ze er inmiddels alles van (wat inhoudelijk de Nederlandse democratie betreft)

  reageer
 • Na-sissen

   

  Nederland zit vol waarschuwende profeten. In Amerika weten ze er inmiddels alles van (wat de Nederlandse democratie betreft)

  reageer
 • Boels

   

  Volgens het CBS kent NL 2 miljoen niet-westerse inwoners. Stel je voor dat in een land als Marokko (met 34 miljoen inwoners) 4 miljoen niet-moslims komen wonen. Dan onstaat een ontwrichting van de Marokkaanse samenleving, toch? En dat is precies wat de PvdA mede heeft toegestaan in NL. Jammer dat de PVV geen oplossing biedt; met een verkiezingsprogramma op een A4- of A5-je redt je het niet.

  reageer
 • Karim

   

  Wat een onzin, weet je ook hoeveel van de zogenaamd Niet-westerse inwoners daadwerkelijk HIER zijn geboren ?? hoe zo uit Marokko of elders. Dus je denkt dat er oplossing zou zijn om geboren Nederlanders met ouders of voorouders uit ander landen ergens naar toe kunt sturen !! Hoe zo jammer dat de PVV geen oplossing heeft, welke oplossing ?? Wat Marokko betreft je hebt geen idee hoe dat land in elkaar zit. verdiep je hierin voordat je iets roept, moslims, joden, christenen etc.. wonen van oudsher met elkaar in Marokko.

 • Flevo

   

  Misschien moeten we uitgaan van de status-quo in Nederland ipv ons voorstellen hoe het in een ander land zou zijn als ... ? Inderdaad, de PVV biedt geen oplossing, de PVV maakt slechts, bewust, de tegenstellingen in onze maatschappij groter.

 • Bert

   

  Lang leve 15 maart Dan zijn we van deze gifspuiers af

  reageer
 • Raadslid

   

  Wat een lachertje! Ironisch is dat PVDA een andere partij (DENK) die aan het stijgen is beschuldigt van opruining. 15 maart zal er worden afgerekend met deze pluche partij. De gemiddelde niet-westerse inwoner heeft inmiddels door dat zij beter af zijn bij DENK, GroenLinks of SP. Het wordt tijd dat Marcouch voor de spiegel gaat staan en zichzelf goed aan kijkt. Mijn stem gaat op 15 maart naar DENK!

  reageer
 • bart

   

  Ook mensen van niet nederlandse afkomst hebben inmiddels door dat marcouch en zijn pvda regenten er alleen maar voor zichzelf zitten/ wat heeft de pvda veel kapot gemaakt voor alle mensen van goede wil in dit land

 • Barbara

   

  Ik hoor niets nieuws, of de man nu in Almere of Amsterdam woont.

  reageer
 • pieter

   

  Amsterdam is geen P v d A bolwerk meer, Marcouch staat "12 e" op de landelijke lijst van de P v d A ,dus waarschijnlijk zonder voorkeurstemmen onverkiesbaar, ?? dus zoekt hij misschien een uitweg in politiek Almere, in 2018 mogen we weer onze stem voor de gemeente-raden uitbrengen.

 • pieter

   

  Hij is Amsterdam ontvlucht sinds de P v d A zijn jarenlange dictatoriale ondemocratische machtspositie daar heeft verloren aan V V D en SP, een P v d A die geboren en getogen Amsterdammers letterlijk de stad heeft uit getreiterd. En nu gaan ze waarschijnlijk hun pijlen richten op Almere.

 • Gft

   

  Juist deze man en zijn achterban veroorzaakt mede de tegenstellingen in de samenleving. Niet in staat tot enige zelfreflectie en het ligt altijd buiten hunzelf. Wen er vast maar aan dat wij in een democratie leven en als je dat niet wilt, maak dan dat je wegkomt hier.

  reageer
 • Flevo

   

  Wat wilt u nou eigenlijk zeggen? Ik geloof niet dat Markouch tegen de democratie is, daar hebben we een andere politicus voor.

 • Ahmed

   

  Misschien eerst een zijn soort asnspreken die zich verdommen om aan te passen en hun islam overal voor misbruiken

  reageer
 • Jaanchi

   

  Tja, over de PvdA kan je genoeg zeggen, zowel landelijk als lokaal (of niet meneer Herrema?), maar die rekening komt op 15 maart en in maart 2018 wel. Wat betreft de reacties op de heer Marcouch en "pvv-bolwerk" van sommigen zegt meer over hen zelf. Het moet toch beter kunnen in Almere?

  reageer
 • peteratea

   

  Merkwaardig dat een landelijke PvdA-er, die nog niet in Almere woont, ook hier zo nodig, via Omroep Flevoland, de sfeer in Almere, via deze pagina's komt vergiftigen. Als Omroep Flevoland ook maar een millimetertje heeft om de PVV te bashen zullen ze het niet laten, dat mag nu wel duidelijk zijn.

  reageer
 • Ger

   

  PVV bashen?? Eerder omgekeerd!!

 • koos

   

  deze man is helemaal geen almeers kamerlid. hij woont niet in almere.

  reageer
 • Ger

   

  Kan hij niets aan doen OMroepFlevoland maakt de kop boven artikel.

 • Stevie

   

  De PVDA heeft haar idealen verkwanseld voor het pluche, regeringsdeelname naast de VVD heeft haar tol geëist denk ik. Beter om toen wat standvastiger te zijn voor de bevolkingsgroepen die je zo een warm hart toedroeg. Nu is het verkiezingsprogramma 'Verbinden in de samenleving' , beetje laat.. juist de houding van deze partij werkt de groei van de PVV in de hand. Nog 1 maand Ahmed dan komt de afrekening.

  reageer
 • Willem

   

  Laat hem lekker wegblijven als het hem niet bevalt

  reageer
 • frits

   

  de pvda heeft de laatste jaren genoeg gif uitgedeeld aan het volk met hun beleid samen met de vvd , een partij die zouden moeten staan voor de arbeider nou daar staan ze al lang niet meer voor helaas dus ruim jullie eigen gif . en Marcouch welkom in het pvv bolwerk in almere en pas je vooral aan zou ik zeggen

  reageer
 • Mohammed

   

  Hoe zo PVV bolwerk !! Oke maar wat heeft de PVV sinds 2010 bereikt, even goed na denken kan ik iets bedenken .. hmm ..tijd tikt door .. niet zo veel ..he !!. Iedereen is welkom in Almere. Ook wat betreft Vrijheid van Godsdienst is zeer goed zichtbaar in stad als Almere. Kom je in Almere doe je ding wees vooral je zelf wie je ook bent wat ook gelooft of niet gelooft, wat je achtergrond ook is en kleur en of hoe je kleedt en welke smaken ook je hebt. Het is een multicultureel Stad, Wel een steentje bijdragen vanuit je kunnen en perspectief en meedoen. Marcouch welkom in Almere van Alle Almeerders incl. alle mix aan partijen dus ook PVV en waar ook Moskeeën worden gebouwd. elke stad kent z'n problemen en aanpak om op te lossen dingen dient gezamenlijk aanpak te zijn. Het motto in Almere is "HET KAN IN ALMERE MET RESPECT VOOR ELKAAR".

 • Flevo

   

  Ik zie Almere niet als een PVV-bolwerk, al lijkt het misschien zo omdat PVV'ers zich graag ongenuanceerd laten horen. En hoe moet Markouch zich aanpassen, vindt u ?

 • Nu en dan

   

  Over het gif van de VVD dan nog maar te zwijgen. Maar goed, na de verkiezingen is van de PvdA nog een splinter over die mee mag zweren. Maar de mentaliteit van de VVD komt een ieder blijkbaar goed van pas. De PvdA werd gedwongen het bezuinigingsakkoord van voormalig minister Jan Kees de Jager uit te voeren, terwijl de PvdA helemaal niet welkom was bij het overleg, toen deze maatregelen werden afgesproken na de val van het kabinet Rutte 1. Opvallend is echter wel dat naast de weglopers uit die coalitie, dat was de PVV. De verantwoordelijken voor die bezuinigingen zijn dan ook vooral VVD, CDA, D'66, ChristenUnie en GroenLinks. Echter worden zij daar op dit moment niet graag aan herinnerd. De VVD voerde het zelfde beleid uit met de steun van al eerder genoemde partijen en worden wel volop beloond door het volk. Die partij van die pretbek met zijn ieder voor zich mentaliteit. Nog even een andere vraag hoe groot is de kans dat de PVV gaat regeren denk je of gaat Geert 76 zetels halen denk je?

 • Wilma Almere

   

  Welk "PVV-bolwerk" bedoel je?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert