ANWB wil veerverbindingen op IJsselmeer

FLEVOLAND
De ANWB wil veerboten inzetten op het IJsselmeer. De organisatie besprak het idee vrijdag met de gemeente Lelystad en de provincies Flevoland en Noord Holland. De ANWB denkt onder meer aan een veerverbinding tussen de Marker Wadden en Enkhuizen, Bataviahaven en Hoorn en tussen Almere en Amsterdam.  

Volgens de ANWB is er veel enthousiasme voor het plan en willen de overheden meewerken aan een haalbaarheidsonderzoek. Zo moet uitgerekend worden hoeveel de veerboten gaan kosten, hoeveel passagiers er gebruik van gaan maken en of er ondernemers zijn die aan de slag willen met het idee.

Het plan voor de veerverbinding is vooral gericht op recreatie, maar wat de ANWB betreft bieden de boten ook uitkomst voor woon-werkverkeer tussen Almere en Amsterdam.
Als alles volgens planning verloopt, gaat het eerste schip deze zomer proefvaren. 

reacties (12)

 • ikke

   

  Gaat de ANWB dan ook deze veerdienst exploiteren? Geen idee wat voor club de ANWB eigenlijk is, maar overbodig zijn ze in ieder geval wel.

  reageer
 • Halfweg

   

  De denktank van de ANWB draait op volle toeren, faillisiment dreigt, een paar jaar geleden wilde men de trekvaart weer nieuw leven inblazen onder de groene noemer, alleen moeten anderen investeren.

  reageer
 • Halfweg

   

  De denktank van de ANWB draait op volle toeren, faillisiment dreigt, een paar jaar geleden wilde men de trekvaart weer nieuw leven inblazen onder de groene noemer, alleen moeten anderen investeren.

  reageer
 • TomPoes

   

  Als er dan net als naar Terschelling beurtelings een snelle voot gaat voor wandelaars en een langzamere voorook auto's, dan word ik de eerste klant

  reageer
 • pieter

   

  Voor de verbinding met Amsterdam blijven de Oranje sluizen een obstakel.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Havenaar

   

  Als het verschil tussen het markermeer en het IJsselmeer voor deze mensen nog niet duidelijk is, dan weet je gewoon dat de haalbaarheid van dit plan niet goed onderzocht is.

  reageer
 • kees d.

   

  Schoenmaker (ANWB) hou je bij je leest. Maak van de Markerwadden geen extra toeristisch uitje.

  reageer
 • Regio-reiziger

   

  Laat de provincie eerst maar eens zorgen voor goed openbaar vervoer in de rest van de provincie. Waarbij voor een betaalbare prijs vanuit de NOP naar bijvoorbeeld Lelystad kan worden gereden voor een betaalbare prijs, ook als je niet met een bus kunt of mag rijden. Met de Regiotax zegt u? Nou dan moet je wel rekenen op een prijs die minimaal ruim 3x duurder is dan de bus. En dan heb ik het nog over WMO-vervoer.

  reageer
 • Frits

   

  WMO-vervoer is een taak van de gemeenten. Als u het WMO-vervoer te duur vindt, moet u bij de gemeente zijn. De busverbinding tussen Emmeloord en Lelystad is prima en heeft een betaalbare prijs. Een veerdienst vanuit Lelystad naar Volendam, Enkhuizen, Hoorn enzovoorts heeft echt toegevoegde waarde, want daar rijdt nu geen openbaar vervoer (althans, je moet dan helemaal omrijden via Amsterdam). Voor toeristen uit die plaatsen ook een plus om naar Batavia Stad en Batavialand te kunnen.

 • Barbara

   

  We hadden ooit een veerdienst (Lelystad-A'dam) Heel even maar.. Dit zou de drukte op de A6 mogelijk wat verlichten.Die speedboot werd binnen enkele weken weer afgeblazen omdat de Provincie niet wilde steunen. Bovendien waren er te weinig liefhebbers die gebruik gingen maken van de overtocht. Misschien dat dit nu wel kans maakt en dan vanuit Almere? Enthousiasme van ANWB kan ik me voorstellen maar nu de rest, wie doet er mee? Hoeveel banen levert het op? Overslaghaven, Bataviahaven, Vliegveld, Theater, Stadshart, over allemaal zijn er kantje boord verhalen te schrijven. De enige echte kustbewoner die goed boert is de Outlet. Misschien dat de ANWB wel kans maakt met zijn ideetjes, al sluiten er overal VVV's omdat ze ook al niet rendabel zijn..

  reageer
 • Hannes

   

  Hier zit nu een strategie voor de Floriade achter!! (Misschien wordt men wakker) "Anders blijft het een ambtelijk project voor de toerist/recreant ook niet zo gek!!"

 • Ria

   

  Echt Nederland ten top. Vroeger kon je met de boot van Lelystad-Haven naar Volendam Enz. Alles wegbezuinigd. En nu is er weer imand die bedacht heeft dat er weer veerdiensten moeten komen. Ik zeg graag. Tip voor de ANWIELRIJDERSB. Zorg dat er ook fietsen mee kunnen.,aub.

  reageer
 • LELY

   

  De veerverbindingen hebben betrekking op het Markermeer.

  reageer
 • Klaas

   

  Dan praten we over het markermeer niet over het ijselmeer

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert