Almeerder verliest zaak tegen Google

ALMERE
De rechtbank in Lelystad heeft een man uit Almere die Google daagde in het ongelijk gesteld. De man wilde via een kort geding de Amerikaanse internetgigant dwingen enkele Surinaamse publicaties uit zoekopdrachten te wissen.

De man werkte eerder als jurist in Suriname. Daar verschenen publicaties over vermeende criminele activiteiten van hem. Ook werden twijfels geuit over zijn diploma's. Dat Google met verwijzingen naar deze pagina's strafbaar is, achtte de rechter niet bewezen.

De juistheid van deze beweringen, van onder meer het Surinaamse blad Parbode, wordt niet door de klager betwist. Het staat hem bovendien vrij deze journalisten zelf te dagen, stelde de rechter maandag in het vonnis. Zijn raadsman zei dat dit voor een eenvoudig burger niet te doen is. De rechter oordeelt anders: de klager is immers een afgestudeerd jurist en kreeg het voor elkaar Google voor de rechter te dagen.

 

reacties (2)

 • Ed

   

  Welkom in het internettijdperk. Dat informatie zo eenvoudig beschikbaar is, heeft grote voordelen. Maar er is ook een keerzijde. Gisteren nog een tragedie in Enschede. Wel iets om eens heel goed over na te denken met z'n allen.

  reageer
 • crime eurth

   

  Hij heeft zichzelf hiermee wel op de kaart gezet.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert