Shoppen moet een beleving worden

ZEEWOLDE
Het centrum van Zeewolde moet flink veranderen, wil het toekomstbestendig zijn. De Bedrijfskring Zeewolde wil een opknapbeurt, na groot onderzoek. Voorzitter Wim van den Noort verklapte bij Omroep Flevoland al enkele onderdelen van de zogenoemde 'actiewijzer' over de toekomst van het centrum.

Winkelcentrum moet compacter
Eén van de punten is dat overbodige vierkante meters moeten verdwijnen. Het gaat dan vooral om winkels buiten het centrum, die zouden moeten verhuizen naar het stadshart. 

'Winkelen moet een beleving worden'
Het winkelen moet in Zeewolde moet meer een beleving worden, aldus de bedrijfskring. "Zeewolde heeft een type centrum dat is gericht op service en shoppen, en daar moet je ook bijzondere dingen gaan doen", aldus Van den Noort. Hij denkt onder meer aan aanpassing van het lichtplan en het geluid. Winkeliers moeten ook opleidingen krijgen om met winkelend publiek om te gaan, zeker ook vanwege het toerisme in het gebied.  

Deze week uitkomsten onderzoek
In het onderzoek zijn winkeliers aan het woord gelaten, maar ook deskundigen en het publiek. De resultaten worden woensdag gepresenteerd aan de ondernemers en donderdag in een persconferentie. De uitkomsten gaan daarna naar de politiek.

reacties (12)

 • Gekke Henkie

   

  Zolang wij constant geconfronteerd worden met Polen en AZC gasten winkelen we wel elders!

  reageer
 • Tjip

   

  Shoppen? We willen gewoon winkelen, niet al dat hoogdravende gedoe. We zijn de Pc Hooftstraat niet. Gewoon een compleet, gezellig, praktisch en betaalbaar centrum met leuke vlotte winkels met betaalbare ware.

  reageer
 • Janssen

   

  Webwinkels zijn niet meer weg te denken ..zoek een ander doel voor die panden deze trend is absoluut onomkeerbaar

  reageer
 • Rob uit Z

   

  Wat terloops vergeten wordt: voordat winkelen een beleving kan worden, heb je toch echt eerst winkels nodig...

  reageer
 • Onzin

   

  Dit is echt onzin, winkels zijn er zat alleen wat teveel van het zelfde, meer diversiteit en kwaliteitswinkels hebben we nodig. Maar ja veel mensen hebben niet veel over en gaan alleen voor de koopjes.

 • Jane

   

  Ik koop mijn spullen wel via internet, daar komt ook met een nieuw lichtplan ect, geen verandering in. Winkelcentrum heeft op lange termijn weinig toekomst ben ik bang.

  reageer
 • Claartje

   

  Dat gaat zeker lukken met zulke mensen als u die de gewone winkel graag om zeep helpen. "Weg met de winkels". Maar geen winkels meer? Dan zullen de webwinkels toch met een heel ander kostenplaatje gaan komen dan nu en betaalt ook u de rekening. Kwestie van markt en aanbod.

 • Rob

   

  U helpt iedere sfeer om zeep met het internet, kijken kijken en dan snel naar huis om via het internet te bestellen. En straks klagen dat alle Centra's in getto's zijn veranderd, wat een maatschappij.

 • laat alle reacties zien
 • Ron

   

  Winkelen in Londen noem ik een beleving, winkelen in Parijs noem ik een beleving. Natuurlijk kun je wereldsteden niet vergelijken met een polderdorp. Maar winkelen in Zeewolde is lopen door sfeerloze tochtige straten met lege etalages. Er moet nog heel wat werk verzet worden. Maar ik wens ze alle sterkte, ze proberen het tenminste.

  reageer
 • Den

   

  " je kunt ze niet vergelijken" zo zeg je. Vervolgens doet u het wel... Heeft belevenis niet te maken met het begrip verrassing? Heb ik Parijs gewoond en ook daar heb je het in bepaalde buurten (die toeristen geweldig winkelen vinden) wel eens gezien en ben je op zoek naar de volgende "belevenis" . Met mijn verwende blik heb ik al veel gezien en beleef ik njet zo veel meer, maar winkel ik omdat het a: moet,omdat ik iets wil wat elders niet te krijgen is en b: mensen wil ontmoeten (horeca).

 • Jay

   

  Kijk eens aan, de zoveelste aanval op De Oude Bieb (jaloezie) en een kant noch wal rakende reactie als zou echte winkebeleving alleen in een ver buitenland bestaan...... ik moet er echt een putdiepe zucht van slaken. Zeewolde is er zeker nog niet wat het winkelen betreft. Maar ze doen hun best en de bal ligt ook bij de klant. Die moet er een beetje in blijven geloven. Dus ga gewoon eens een lekker bakkie drinken bij de Oude Bieb (of andere tent naar keuze). Dan zie je dat het dorp best okee is.

  reageer
 • Maayke

   

  Leuk dat het een beleving met een mooi lichtpalen moet worden maar zolang de winkels verdwijnen in het dorp krijgen ze nooit het effect wat ze willen. Een winkel als de Xenos is echt een gemis straks, en de big bazar net zo. De verhuurders moeten eens gaan nadenken over de huurprijzen. Want blijkbaar hebben ze liever leegstand dan iets minder inkomsten. En met andere Maaike ben ik jet eens, kijk eens naar Expert! Die weten wat service is. Daar kunnen sommige winkels nog van leren.

  reageer
 • Barbara

   

  Lijkt er op dat veel mensen te veel vrije tijd hebben die ze niet naar eigen tevredenheid goed schijnen te kunnen invullen, laat staan er iets leuks bij te kunnen beleven, en daar heeft men dan als doekje voor het bloeden een planoloog en een winkelcentrum voor nodig?

  reageer
 • MAAIKE

   

  Neem voorbeeld aan service van EXPERT! Daar kunnen veel ondernemers van leren! Planologen zijn toch van af het begin raar aan het tekenen geweest! Mensen willen graag een rondje lopen dat kan hier maar dan mis je wat winkels :-) Dhr Noort, wens u veel succes met de plannen!

  reageer
 • Emaworst

   

  Een beleving nog wel, in Nederland kennen we alleen maar eenheidsworsten, voor een winkelbeleving moet je op een vliegtuig stappen.

  reageer
 • Johan

   

  Misschien eerst eens pandjes vol krijgen met winkels ipv gesubsidieerde "winkels".

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert