Almere verdwijnt uit top 10 grootste filesteden

ALMERE
Almere is verdwenen uit de top 10 van steden met de meeste files. Dat blijkt uit een jaarlijks onderzoek van TomTom. Na drie jaar lang in de top 10 te hebben gestaan, staat Almere nu op plaats 15 in de lijst over 2016.

De verkeersdrukte nam wel iets toe, namelijk met 3%. Een rit in en om de stad leverde in 2016 gemiddeld 16% extra reistijd op. In de ochtendspits liep dat op tot 38% en in de avondspits tot 22%. Grootste knelpunten waren de A6 bij het Zilverstrand en de op- en afritten bij de Hogering en de Veluwedreef.

Haarlem is volgens TomTom de stad met de meeste files, gevolgd door Den Haag.

reacties (3)

 • Claartje

   

  Wat een onzinverhaal. De file is gewoon verplaatst en dat wordt niet opgenomen in deze statistieken. Als je op bepaalde dagen (maandag, dinsdag en donderdag zijn vooral drukke dagen) vanuit Stad naar de A1 moet, sta je vaak op de Hoge Ring al vast. Het hoeft maar wat te regenen of te misten, of er is een ongeluk gebeurd, dan is het echt waardeloos! Het zou al schelen als mensen niet meer zouden bellen en appen in de auto, of met andere dingen behalve autorijden bezig zijn. Gewoon op het verkeer letten zonder aso gedrag. Gelukkig vakantie deze week!

  reageer
 • Barbara

   

  Weer zo'n getalletje waar sommigen gevoelig op willen reageren! Eens met SJP.

  reageer
 • SJP

   

  Je kan wel uit de top 10 kruipen, maar de vertraging neemt per saldo gewoon toe... Dit is toch geen verbetering?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert