Gemeente wil Proeftuin Precisielandbouw

DRONTEN
De gemeente Dronten wil dat de Nationale Proeftuin Precisielandbouw in Dronten komt. Staatssecretaris Martijn van Dam heeft vorige week aangekondigd dat Nederland zo'n proeftuin krijgt

Daar worden de nieuwste uitvindingen en technologieën voor precisielandbouw in de praktijk getest, doorontwikkeld en vervolgens gedemonstreerd. Volgens de gemeente is Dronten zeer geschikt, onder meer omdat de Aeres Hogeschool voor agrarisch onderwijs er zit. De gemeente Dronten laat een bidbook voorbereiden.

Precisielandbouw is een vorm van landbouw waarbij niet per veld wordt bepaald welke behandeling nodig is, maar ongeveer per vierkante meter. 

reacties (3)

 • nopper

   

  geld verspilling om zoiets in Dronten op te starten . Omdat Wageningen UR/ PPO Lelystad al met zulk onderzoek bezig zijn . Het is beter om dat onderzoek daar financieel te steunen en projecten te laten uitvoeren..

  reageer
 • Wageningen

   

  Wageningen doet al mee met het EU-project Internet of Food and Farm, onder het EU-programma Internet of Things.

  reageer
 • Lelystad

   

  Als het al niet vanzelf ergens in Wageningen komt, dan toch zeker in Lelystad. Want daar aan de Edelhertweg zit het Plantaardig Praktijk Onderzoek van Wageningen. Dus Dronten doet er verstandig aan om naast Wageningen ook Lelystad niet over het hoofd te zien.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert